Η Αθήνα για τις δηλώσεις του Αλβανού ΥΠΕΞ περί «Μεγάλης Αλβανίας»

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2006 15:14
A- A A+

Η ελληνική διπλωματία ελπίζει ειλικρινώς ότι δεν έχουν αποδοθεί πλήρως και αυτολεξεί οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας Μπεσνίκ Μουσταφάι, ο οποίος φέρεται να είπε ότι «σε περίπτωση διχοτόμησης του Κοσόβου, η Αλβανία δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί το απαραβίαστο των συνόρων της, τόσο με το Κόσοβο όσο και με την ΠΓΔΜ» http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/03/16/1166887.htm .

Αυτό δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, επαναλαμβάνοντας την ελληνική θέση υπέρ της ενίσχυσης της προοπτικής ευημερίας και σταθερότητας της περιοχής.

«Απόψεις που προσομοιάζουν σε αυτά (που φέρεται να είπε ο αλβανός Υπουργός), θεωρώ ότι υπονομεύουν την προσπάθεια της ανάπτυξης της περιοχής. Όσον αφορά την ανάγκη της σταθερής πορείας της προς την Ευρώπη, όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να βοηθήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.

Ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε ακόμη ότι ο σεβασμός του απαραβίαστου των συνόρων και η σταθερότητα της περιοχής, είναι βασικό και πρώτιστο μέλημα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή