Βενιζέλος: Υποχρέωση των κοινωνικών εταίρων να σέβονται το θεσμό των συλλογικών συμβάσεων

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2006 16:41
A- A A+

«Βασική υποχρέωση των κοινωνικών εταίρων είναι να σέβονται τον κοινωνικό διάλογο και άρα τον θεσμό των συλλογικών συμβάσεων όλων των επιπέδων. Πρώτη δε προϋπόθεση αξιοπιστίας των κοινωνικών εταίρων και στην προκειμένη περίπτωση των εκπροσώπων της Βιομηχανίας και των μεγάλων επιχειρήσεων, είναι να αποδέχονται και να αναλαμβάνουν τις δικές τους υποχρεώσεις σε σχέση πρωτίστως με τις ιδιωτικές επενδύσεις και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, πριν να διατυπώνουν τις απόψεις τους ή πολύ περισσότερο τις απαιτήσεις τους για τους εργαζομένους».

Αυτό επισήμανε ο υπεύθυνος του Τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κληθείς να σχολιάσει τις σημερινές δηλώσεις της ηγεσίας του ΣΕΒ για τις εργασιακές σχέσεις, τις συλλογικές συμβάσεις και το ασφαλιστικό.

«Καμιά μονομερής και κοινωνικά ετεροβαρής και άδικη προσέγγιση των προβλημάτων, από την φορολογική πολιτική μέχρι το ασφαλιστικό και από το μοντέλο ανάπτυξης μέχρι το μέλλον του εκπαιδευτικού συστήματος, δεν οδηγεί σε λύσεις που να μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους πολίτες και να εφαρμοστούν», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή