Ευρωβουλή: Tο όνομα δεν αποτελεί εμπόδιο στην ευρωπαϊκή πορεία της ΠΓΔΜ

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2006 18:14
A- A A+

Με σημαντική πλειοψηφία (397 υπέρ, 95 κατά, 37 αποχές σε σύνολο) η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υιοθέτησε σήμερα την πρόταση ψηφίσματος γιά την στρατηγική της Ε.Ε., σε σχέση με τη διεύρυνση, που εισηγήθηκε η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, με την έκθεση του Γερμανού ευρωβουλευτή Ελμαρ Μπροκ.

Πρόκειται γιά μία έκθεση στην οποία γίνεται ειδική αναφορά γιά το ευρωπαϊκό μέλλον της Τουρκίας, της ΠΓΔΜ και των Δυτικών Βαλκανίων.

Για την ΠΓΔΜ, η Ευρωβουλή είναι της γνώμης ότι το ζήτημα του ονόματος δεν αποτελεί εμπόδιο γιά την περαιτέρω ενσωμάτωσή της στην Ευρώπη.

Οι Ελληνες και Κύπριοι ευρωβουλευτές, που καταψήφισαν την έκθεση είναι: Αντώνης Σαμαράς (ΝΔ), Αθανάσιος Παφίλης (ΚΚΕ) και Γεώργιος Καρατζαφέρης (ΛΑΟΣ). Απείχαν οι : Δημήτριος Παπαδημούλης (ΣΥΝ) και ο Κύπριος Κυριάκος Τριανταφυλλίδης (ΑΚΕΛ).

Ο κ. Σαμαράς εξήγησε «για λόγους συνέπειας και ιδιαίτερης ευαισθησίας στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ καταψήφισα το σύνολο της έκθεσης. Και αυτό παρότι συνολικά η έκθεση έχει πολύ θετικές πτυχές για μας, όπως στα θέματα που αφορούν την Τουρκία και την Κύπρο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή