Ο Ντέιβις οδήγησε την Ζαλγκίρις στα play off

Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 00:28
UPD:00:40
INTIME SPORTS/INTIMEsports
A- A A+

Μπορεί η Αναντολού Εφές να κράτησε «ζωντανό» τον Ολυμπιακό με τη νίκη της επί της Αρμάνι, με 101-95, ωστόσο, οι Πειραιώτες δεν θα συνεχίσουν στην Euroleague, μετά τη νίκη της Ζαλγκίρις Κάουνας μέσα στην Μαδρίτη.

Στη Μαδρίτη, η Ζαλγκίρις εμφανίστηκε αποφασισμένη, προηγήθηκε με 37-46 στο ημίχρονο και με 60-66 στο 30ο λεπτό, αλλά... καρδιοχτύπησε στο τέλος.

Παρά τις πολλές απουσίες, σημαντικότερη από τις οποίες ήταν αυτή του Σέρχιο Γιουλ (εκτός και ο Ρούντι Φερνάντεθ), η Ρεάλ επέστρεψε και προσπέρασε με 77-76, στα 3:53΄΄ πριν τη λήξη με τρίποντο του Άντονι Ράντολφ!

Τότε, όμως μίλησε ο Μπράντον Ντέιβις πετυχαίνοντας τους επόμενους 10 πόντους της Ζαλγκίρις για το 83-86! Βεστερμαν και Ουλανόβας, με ευστοχία από τη γραμμή των βολών οδήγησαν τη Ζαλγκίρις ξανά στα πλέι οφ. Πέρυσι, η Ζαλγκίρις είχε πάλι μειονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, αλλά κατάφερε να αποκλείσει τον Ολυμπιακό και να επιστρέψει σε φάιναλ φορ για πρώτη φορά από το 1999! 

Στον αγώνα της Κωνσταντινούπολης ο Βασίλιε Μίτσιτς ήταν ο κορυφαίος της Αναντολού Εφές με 18 πόντους. Ο Εργκίν Αταμάν είδε να σημειώνουν διψήφιο νούμερο πόντων και οι Ροντρίγκ Μπομπουά, Τιμπόρ Πλάις, Κρούνοσλαβ Σιμόν, Αντριέν Μοερμάν και Σέιν Λάρκιν.

Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο (42-53), αλλά απάντησαν με επιμέρους σκορ 32-16 στην 3η περίοδο και έθεσαν τις βάσεις για θετικό αποτέλεσμα. Οι Ιταλοί απείλησαν στο τέλος, 90-88, δια χειρός Μίτσοφ 2:42 πριν το τέλος, αλλά 5 σερί πόντοι του Λάρκιν έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της 4ης Αναντολού Εφές που περιμένει να μάθει ποια ομάδα θα τερματίσει στην 8η θέση, για να μάθει τον αντίπαλό της στα πλέι οφ. 
 
Η ΤΣΣΚΑ ακολουθούσε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, με την Μπασκόνια, μέσα στη Μόσχα, βρέθηκε να χάνει με 55-66 στο τέλος της 3ης περιόδου, αλλά στην 4η περίοδο με επιμέρους σκορ 27-12 έκανε την ανατροπή, νίκησε με 82-78 ολοκληρώνοντας με 24-6 την κανονική περίοδο.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ήταν δεύτερη ό,τι κι αν γινόταν στον αγώνα με την οικοδέσποινα του φετινού φάιναλ φορ και έπαιζε χωρίς πίεση. Πλέον, η ρωσική ομάδα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στα πλέι οφ. Στον αντίποδα, οι Βάσκοι εξασφάλισαν την πήραν την πρόκριση για τους «8» και περιμένουν να μάθουν αν θα τερματίσουν στην 7η ή στην 8η θέση της κατάταξης. Κορυφαίος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αναδείχτηκε ο Ουίλ Κλάιμπερν με 16 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ ήταν και αυτός που πήρε από το... χέρι την ομάδα του οδηγώντας τη στη νίκη στο τελευρταίο δεκάλεπτο. 
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις