Υπό κατάληψη παραμένει το συνεδριακό κέντρο σε ξενοδοχείο της Ρόδου, όπου είχε προγραμματιστεί να διεξαχθούν σήμερα οι εργασίες του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ.
Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί αν θα γίνουν και σε ποιον χώρο οι εργασίες του συνεδρίου, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα. Οι σύνεδροι παραμένουν στο ξενοδοχείο αναμένοντας τις αποφάσεις.
Όπως έγινε γνωστό, για τα όσα εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα ενημερώθηκαν ο εισαγγελέας Ρόδου και ο αστυνομικός διευθυντής, τη συνδρομή των οποίων ζήτησε η διοίκηση της ΓΣΕΕ για την ομαλή διεξαγωγή του συνεδρίου.
Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ κατήγγειλε «βίαια εισβολή» περίπου 200 μελών του ΠΑΜΕ στο ξενοδοχείο και τον ξυλοδαρμό συνέδρων και μελών της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων εξ αυτών. Σύμφωνα με την ΓΣΕΕ, τα μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στο ξενοδοχείο στις 3.30 τα ξημερώματα παραβιάζοντας πόρτες, σπάζοντας τζαμαρίες και «επιτέθηκαν κραδαίνοντας λοστούς σε συνέδρους και μέλη της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας».
Από την πλευρά του, το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι η «συνδικαλιστική μαφία αφού δεν υπολόγισε καλά τα νούμερα των "προσλήψεων» των μπράβων και της αστυνομικής παρουσίας, ξεκίνησε τους θεατρινισμούς παριστάνοντας τους λιπόθυμους και τους τραυματίες, καλώντας οι ίδιοι ασθενοφόρα για να τους πάνε στο νοσοκομείο, με στόχο να προκληθούν δικαστικές διώξεις».
Τον χώρο του ξενοδοχείου επισκέφτηκε και ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος με δηλώσεις του απηύθυνε έκκληση και στις δυο πλευρές να αμβλύνουν τις διαφορές τους και να προχωρήσουν οι εργασίες του συνεδρίου.
Ο δήμαρχος Ρόδου χαρακτήρισε πρωτόγνωρα και ανεπίτρεπτα τα επεισόδια, τονίζοντας ότι αυτά προκαλούν ζημιά στον συνδικαλισμό και τη δημοκρατία. «Είμαι διατεθειμένος να συμβάλω έτσι ώστε να βρεθεί λύση» δήλωσε ο κ. Χατζηδιάκος, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει λύση μέσα στις επόμενες ώρες.
«Τα σημερινά γεγονότα στη ΓΣΕΕ είναι η φυσική εξέλιξη μίας κατηφόρας που το συνδικαλιστικό κίνημα βιώνει τα τελευταία χρόνια» δήλωσε από την πλευρά του ο συνδικαλιστής του ΟΤΕ Σταύρος Μηλιώνης προσθέτοντας πως «χρειάζεται μία εκ βάθρων ανανέωση και αναγέννηση με νέους θεσμούς και κανόνες». «Ανοιχτές δημόσιες διαδικασίες και ηλεκτρονικό μητρώο είναι λίγες από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί και πρέπει να υλοποιηθούν αν θέλουμε να έχουμε ξανά συνδικαλιστικό κίνημα. Το συνδικάτο το χρειάζεται η χώρα και οι εργαζόμενοι και πρέπει να σταθεί στα πόδια του» υπογράμμισε ο ίδιος.
naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ