H Boeing παρουσιάζει τους φιναλίστ του project GoFly

Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 13:30
A- A A+
To project GoFly της Boeing παρουσιάζει τις πέντε βασικές προτάσεις για το πώς οραματίζεται την προσωπική μετακίνηση από... αέρος. 
 
Πέντε είναι οι φιναλίστ που διεκδικούν το έπαθλο της χρηματοδότησης του 1,6 εκατομμυρίου δολαρίων για την ανάπτυξη ενός αεροσκάφους ιδιωτικής χρήσης, ή αλλιώς VTOL, σύμφωνα με τα όσα ορίζουν οι προϋποθέσεις του project GoFly της Boeing. Ήδη, οι 5 φιναλίστ έχουν κερδίσει το προνόμιο της χρηματοδότησης των τελικών σχεδίων τους με 50.000 δολάρια έκαστος, προκειμένου να μπορέσουν να αναπτύξουν τα πρωτότυπα που έχουν παρουσιάσει στις προηγούμενες φάσεις του διαγωνισμού. 
 
Οι προτάσεις που παρουσιάζει το New Atlas είναι τουλάχιστον καινοτόμες και δείχνουν ότι οι σχεδιαστές και οι ομάδες που έχουν φτάσει στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού GoFly της Boeing έχουν βάλει τα δυνατά τους προκειμένου να παρουσιάσουν εμπνευσμένες, αλλά και βιώσιμες λύσεις εναέριας μετακίνησης. Τα σχέδια που έχουν φτάσει στην τελική ευθεία του διαγωνισμού τα έχουν όλα, από τις πιο αναμενόμενες λύσεις ιπτάμενων οχημάτων, μέχρι και προτάσεις που θυμίζουν μοτοσυκλέτες, με τη διαφορά ότι εδώ δεν είναι απαραίτητοι οι δρόμοι. 
 
Ο επόμενος σταθμός στο διαγωνισμό Boeing GoFly είναι κατά τη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου του 2020, όπου οι πέντε φιναλίστ θα πρέπει να αποδείξουν ότι η πρότασή τους μπορεί να μεταφέρει έναν πιλότο σε μία πτήση εμβέλειας 32 χιλιομέτρων. Η κριτική επιτροπή θα εξετάσει την κάθε πρόταση από την άποψη της απόδοσης, της ταχύτητας, της αντοχής, των δυνατοτήτων κίνησης στο έδαφος και της απογείωσης, αλλά και σύμφωνα με τα επίπεδα θορύβου, της πτητικής εμπειρίας που προσφέρει, όπως και τον συμπαγή χαρακτήρα της όλης κατασκευής. 
 
Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πει κανείς εάν θα καταφέρουν όλες αυτές οι προτάσεις να φτάσουν στην τελική ευθεία, προκειμένου να αποδείξουν ότι όλα όσα έχουμε δει σε κινηματογραφικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας αναφορικά με την ιδιωτική εναέρια μετακίνηση είναι δυνατό να γίνουν κάποια μέρα πραγματικότητα. 
 

Προτεινόμενα για εσάς