Ολα τα «αόρατα» παιδιά

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2006 18:42

A- A A+

«All the invisible Children». Επτά ιστορίες στις γειτονιές του πλανήτη, όπου σκιαγραφείται η ζωή της πιο αδικημένης ίσως «μειονότητας» στις σύγχρονες κοινωνίες: εκείνης των παιδιών. Ενα κολάζ με πρωταγωνιστές τα θύματα των λαθών των μεγάλων, την εκμετάλλευση, τη φτώχεια, το ΑIDS, την πείνα, μέσα από τη ματιά των σκηνοθετών Μεντί Σαρέφ, Εμίρ Κουστουρίτσα, Ρίντλεϊ και Τζόρνταν Σκοτ, Κάτια Λούντ, Σπάικ Λι, Στέφανο Βενερούζο και Τζον Γου, υπό την αιγίδα της UNICEF, του Παγκόσμιου Προγράμματος Επισιτισμού (World Food Program) και της Επιτροπής Αναπτυξιακής Βοήθειας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας.

Παιδιά που ζουν στις φτωχότερες χώρες και στις πιο περιθωριοποιημένες κοινότητες, παιδιά που αντιμετωπίζουν διακρίσεις με βάση το φύλο, την εθνικότητα, τη σωματική αναπηρία ή ανήκουν σε κάποια ιθαγενή ομάδα πληθυσμού, παιδιά που έχουν εμπλακεί σε ένοπλες συρράξεις ή έχουν πληγεί από το AIDS, παιδιά που στερούνται επίσημης ταυτότητας, που είναι θύματα διάφορων μορφών κακοποίησης ή εκμετάλλευσης και που δεν τους συμπεριφέρονται σα να είναι παιδιά.

Αυτά τα «αόρατα» παιδιά φέρνει στο προσκήνιο η ταινία (προβάλλεται από τις 16 Μαρτίου στις ελληνικές αίθουσες), μέρος των εσόδων της οποίας θα διατεθεί στο φερώνυμο ταμείο.

* Στη φωτογραφία ο 12χρονος Τάνζα που ανήκει σε μια ομάδα μαχητών, στην οποία προσχώρησε, αφότου έγινε μάρτυρας της σφαγής της οικογένειάς του. Οικείος πλέον στον Τάνζα ο πόλεμος, παιχνίδια τα όπλα και τα πυρομαχικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή