Metro: Νέα εφημερίδα στο Μεξικό, μέσω joint-venture

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2006 13:21
A- A A+

ΝΕΑ έκδοση της δωρεάν εφημερίδας της Μetro, στην πόλη του Μεξικό, μέσω ενός τοπικού venture, με στόχο την κάλυψη της εσωτερικής αγοράς διαφήμισης, θα προχωρήσει η Metro International SA, η οποία εκδίδει εφημερίδες από το Σαντιάγκο έως το Ελσίνκι.

Η Metro και η Mxshares SA de C.V. θα έχουν η καθεμία από μερίδιο 35% στη νέα εταιρεία, ενώ το 30% θα ανήκει στην Immobilaria Torraco SA de C.V., σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Metro. H Metro, που εδρεύει στο Λονδίνο, έχει την δυνατότητα να αυξήσει το μερίδιό της στο μέλλον.

Η Metro International, με επικεφαλής τον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή, Pelle Toernberg, επεκτάθηκε στη Ρωσία, την Ιρλανδία και την Ισπανία πέρυσι και εκδίδει 61 εφημερίδες σε όλη την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία. Τον Δεκέμβριο, είχε πει ότι η διεθνώς η παρουσία της αυξήθηκε ημερησίως 22% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας τα 18,5 εκατ. φύλλα. Η νέα έκδοση της Metro θα βγει την Ανοιξη, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Metro International θα διαχώρισε την εταιρεία μέσων, Modern Times Group AB, τη μεγαλύτερη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία μέσων της Σουηδίας το 2000 και εμφάνισε τα πρώτα κέρδη τριμήνου ως εισηγμένη το τέταρτο τρίμηνο του 2003.

Οι μετοχές της Metro, σημείωσαν άνοδο 0,3 κορώνες, ποσοστό 2,24%, φθάνοντας στα 13,70 κορώνες η μία σήμερα και διαπραγματεύθηκαν στα ίδια επίπεδα στις 11:20 π.μ. στη Στοκχόλμη.

Προτεινόμενα για εσάς