Παπανδρέου: Η κυβέρνηση απώλεσε ευκαιρίες στην Ε.Ε. σε βάρος των αγροτών

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2006 13:59
A- A A+

«Η ΝΔ βοηθά την παρασιτική Ελλάδα, την ολιγαρχία και τους μεσάζοντες. Ο λαός θα αντιδράσει σ' αυτό, και ήδη το μήνυμα είναι ότι αντιδρά σε όλη την Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές θα βρεθεί στην κυβέρνηση».

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα στην κοινότητα Στάνου του δήμου Αμφιλοχίας σε συγκέντρωση, ενώ είχε και διάλογο με τους κατοίκους στην πλατεία του χωριού.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στα προβλήματα των καπνοπαραγωγών, καθώς ο καπνός είναι το βασικό αντικείμενο απασχόλησης των κατοίκων, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έκανε καμία διαπραγμάτευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπέρ των καπνοπαραγωγών. Όπως τόνισε, η κυβέρνηση Καραμανλή έχασε μέσα σε μία νύχτα 150 εκατ. ευρώ, τα οποία θα πήγαιναν στους παραγωγούς καπνού, ενώ έκανε λόγο για χαμένες ευκαιρίες από την κυβέρνηση στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ.

Παράλληλα επέκρινε τον Πρωθυπουργό ότι δεν έδωσε τη μάχη που υποσχέθηκε ότι θα δώσει στις Βρυξέλλες. Όπως επισήμανε ο κ. Παπανδρέου, ο Πρωθυπουργός κατά τη διαπραγμάτευση του 4ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, δεν έκανε καμία προσπάθεια να ενισχύσει τον αγροτικό τομέα, όπως έκανε η Πορτογαλία. Αντίθετα με την Πορτογαλία η Ελλάδα έχασε κονδύλια για τον αγροτικό τομέα, σημείωσε.

Ο κ. Καραμανλής, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πήγε στις Βρυξέλλες, κάθησε, άκουσε, δεν μίλησε και έφυγε. Καμία προσπάθεια, καμία διαπραγμάτευση, κανένα κύρος, πρόσθεσε.

Μετά την ομιλία του ο κ. Παπανδρέου είχε διάλογο με κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματά τους, αλλά και τα προβλήματα της περιοχής.

Το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε το εργοστάσιο επεξεργασίας και συσκευασίας σπαραγγιών. Πρόκειται για μία πρότυπη μονάδα, η οποία εξάγει όλο το προϊόν που παράγει, περί τους 1.500 τόνους ετησίως. Εκεί ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου ανέφερε ότι αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με την πολιτεία και τη γραφειοκρατία, η οποία, όπως είπε, στραγγαλίζει κυριολεκτικά παρόμοιες προσπάθειες των παραγωγών.

Ο κ. Παπανδρέου συνεχάρη όλους τους εργαζόμενους με τους οποίους είχε συζήτηση - και τον ξενάγησαν στους χώρους του εργοστασίου - για τη δουλειά που κάνουν και τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει προϊόντα αξίας. Ζήτησε από την κυβέρνηση να στηρίξει τέτοιες προσπάθειες, υπογραμμίζοντας ότι η Πολιτεία πρέπει να σπάσει την γραφειοκρατία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καθ' οδόν προς την κοινότητα Στάνου, σταμάτησε στην κοινότητα Κυψέλης και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Δημήτρη Βλάχου, του καπνοπαραγωγού που σκοτώθηκε από αστυνομικές σφαίρες το 1962 κατά τη διάρκεια των μεγάλων διαδηλώσεων των καπνοπαραγωγών.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή