Οφθαλμός αντί οφθαλμού

Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2001 18:32

A- A A+

«Mήνυμα» προς τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Γιάσερ Αραφάτ, για να καταπολεμήσει την τρομοκρατία, ήταν η σημερινή ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα, από την οποία καταστράφηκε το ελικοδρόμιο του Παλαιστίνιου προέδρου, δήλωσε ο Ραανάν Γκισίν εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν.

Η επιδρομή, η οποία έγινε σε απάντηση για το κύμα παλαιστινιακών επιθέσεων αυτοκτονίας στη Χάϊφα και την Ιερουσαλήμ το Σαββατοκύριακο, «αποσκοπούσε να στείλει ένα πολύ σαφές μήνυμα ότι ή ο Αραφάτ θα καταπολεμήσει την τρομοκρατία ή θα το κάνουμε εμείς», δήλωσε ο Γκισίν στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Δεν ήταν μια επίθεση στην κατοικία ή το αρχηγείο του κ. Αραφάτ, αλλά στο ελικόπτερο και το ελικοδρόμιό του», πρόσθεσε ο Γκισίν.

Τρία από τα ελικόπτερα του Παλαιστίνιου προέδρου τυλίχθηκαν στις φλόγες από το μπαράζ τουλάχιστον δέκα πυραύλων και τα πυρά βαρέων πυροβόλων που έπληξαν το ελικοδρόμιο, το οποίο βρίσκεται κοντά στα παράλια της πόλης της Γάζας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. Ο Γιάσερ Αραφάτ δεν βρισκόταν στο αρχηγείο. Σύμφωνα με το CNN βρίσκεται στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης.

Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα του ισραηλινού στρατού συγκεντρώνονται γύρω από παλαιστινιακές περιοχές.

Το ανώτατο στέλεχος της παλαιστινιακής Αρχής Σαέμπ Ερακάτ δήλωσε ότι το Ισραήλ θέλει να καταστρέψει την παλαιστινιακή Αρχή, και κάλεσε τις ΗΠΑ να αναγκάσουν τους Ισραηλινούς να σταματήσουν τις επιθέσεις. «Ο Σαρόν πρέπει να ξέρει ότι η αιματοχυσία οδηγεί σε νέα αιματοχυσία», δήλωσε ο Ερακάτ.

«Οι Ισραηλινοί έχουν το δικαίωμα να υπερασπιστούν τη χώρα τους και ο πρόεδρος Μπους το καταλαβαίνει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Αρι Φλέισερ ,και τόνισε ότι ο Γιάσερ Αραφάτ πρέπει να λάβει μέτρα για να σταματήσουν οι επιθέσεις των εξτρεμιστών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή