Μπους: Καλώ τους Αμερικανούς να τιμήσουν την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2006 20:29
A- A A+

Διακήρυξη του Προέδρου Μπους για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο, όπως είθισται τα τελευταία χρόνια.

«Tην ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας εορτάζουμε την υπερήφανη κληρονομιά των Ελληνοαμερικανών, αναγνωρίζουμε την από μακρού υφιστάμενη φιλία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ και επαναβεβαιώνουμε την κοινή επιθυμία μας για την εξάπλωση της ελευθερίας σε όλο τον κόσμο.

Η Ελλάδα είναι η γενέτειρα των δημοκρατικών αρχών και η ιστορία της σύγχρονης ελληνικής ανεξαρτησίας αποδεικνύει την δύναμη της ελευθερίας. Την 25η Μαρτίου 1821 οι Ελληνες επαναστάτες ανακήρυξαν την ανεξαρτησία τους από την Οθωμανική Αυτοκρατορία μετά από αιώνες αυτοκρατορικής διακυβέρνησης... Οι Αμερικανοί εκείνη την περίοδο ταυτίστηκαν με τον ελληνικό αγώνα και στήριξαν την προσπάθεια αυτή... Το έθνος μας έχει ωφεληθεί από τη συνεισφορά των Ελλήνων μεταναστών. Η σκληρή εργασία των Ελληνοαμερικανών έχει καταστήσει τη χώρα μας ισχυρότερη και επηρέασε τη λογοτεχνία, τις τέχνες, τις επιχειρήσεις, την πολιτική, την παιδεία και την ψυχαγωγία μας... Εγώ, ο Τζορτζ Μπους, Πρόεδρος των ΗΠΑ, με την εξουσία που μου παρέχει το Σύνταγμα και οι νόμοι των ΗΠΑ, ανακηρύσσω την 25η Μαρτίου 2006 ως "Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας: Μια Εθνική Ημέρα Εορτασμού της Ελληνικής και Αμερικανικής Δημοκρατίας" και καλώ όλους τους Αμερικανούς να τιμήσουν αυτή την ημέρα με τις αρμόζουσες τελετές και δραστηριότητες».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή