Μοζαμβίκη: 139 κρούσματα χολέρας μετά το σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019 06:23
UPD:08:30
REUTERS/MIKE HUTCHINGS
A- A A+

Τουλάχιστον 139 κρούσματα χολέρας έχουν καταγραφεί στη Μοζαμβίκη, η οποία επλήγη στα μέσα του Μαρτίου από τον καταστροφικό κυκλώνα Ιντάι, σύμφωνα με νέο απολογισμό που δημοσιοποίησε την Πέμπτη ο διευθυντής του εθνικού συστήματος υγείας.

«Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων χολέρας ανέρχεται πλέον σε 139», δήλωσε ο Γιουσέιν Ισέ στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας πάντως πως μέχρι στιγμής «κανένας άνθρωπος δεν έχει πεθάνει από χολέρα».

Ο πρόεδρος της Μοζαμβίκης Φιλίπε Νιούζι ανακοίνωσε την Πέμπτη «το τέλος των επιχειρήσεων διάσωσης», ανακοινώνοντας ότι ο απολογισμός των θυμάτων των πλημμυρών ανέρχεται πλέον σε 468 νεκρούς.

«Στο πεδίο βρίσκονταν 945 στελέχη που είχαν επιφορτιστεί να εκτελούν επιχειρήσεις διάσωσης. Τους ευχαριστούμε όλους. Είναι ήρωες», είπε ο Νιούζι στη διάρκεια ομιλίας του στη Μπέιρα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μοζαμβίκης, που υπέστη εκτεταμένες ζημιές από τις πλημμύρες.

Αυτή ήταν «η χειρότερη ανθρωπιστική καταστροφή» που έχει υποστεί ποτέ η χώρα, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Μοζαμβίκης.

Μια εκστρατεία εμβολιασμού κατά της χολέρας θα αρχίσει την επόμενη εβδομάδα στη Μοζαμβίκη, όπου αναμένεται να φθάσουν φορτία με περίπου ένα εκατομμύριο εμβόλια.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή