Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2006 07:00

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

A- A A+

Ισχυρούς και βαθμιαία θυελλώδεις νοτίους ανέμους και άνοδο της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα, Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ομίχλες τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοίλ, σταδιακά μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Αραιές νεφώσεις, που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές, που βαθμιαία θα ενταθούν. Σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα στα βορειοδυτικά. Ομίχλες τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, σταδιακά πολύ ισχυροί και στο Ιόνιο τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και υπάρχιε πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, στις βορειότερες περιοχές. Ομίχλες τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά βαθμιαία πολύ ισχυροί, μέχρι θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 6 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αραιές νεφώσεις, που αργότερα θα πυκνώσουν. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα το πρωΐ. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί μέτριοι, βαθμιαία ισχυροί έως πολύ ισχυροί, που μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν τοπικά σε θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη Βόρεια Κρήτη, η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αραιές νεφώσεις, που αργότερα θα πυκνώσουν. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα το πρωΐ. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι, βαθμιαία ισχυροί έως πολύ ισχυροί, που μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν τοπικά σε θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές. Τις πρωϊνές ώρες, τοπικά η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και μετά το μεσημέρι, τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις πρωϊνές ώρες, τοπικά θα σημειωθούν ομίχλες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς και σταδιακά μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και αργότερα στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές από το απόγυεμα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Ανεμοι: Στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί, στα ανατολικά νότιοι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις, που αργά το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή