Χριστόφιας: Ενώνουμε τις δυνάμεις μας ώστε να διατηρηθεί το momentum στο Κυπριακό

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2006 12:02
A- A A+

«Οι εκτιμήσεις μας για τις εξελίξεις συμπίπτουν, όπως συμπίπτουν και οι εκτιμήσεις των δύο κυβερνήσεων», δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

«Μου εδόθη η δυνατότητα να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, την πλήρη συνεργασία με την Κυπριακή κυβέρνηση (ώστε) να έχουμε βήματα μπροστά και να αποτρέψουμε τις προσπάθειες της Τουρκίας και φίλων της Τουρκίας να γίνουν βήματα πίσω, ώστε να ακυρωθούν τα βήματα που έγιναν μπροστά», πρόσθεσε ο κ.Χριστόφιας και συμπλήρωσε τονίζοντας:

«Θα συντονίσουμε τις προσπάθειές μας και θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε αυτό το momentum που δημιουργείται, το οποίο εμείς θεωρούμε θετικό, μετά τη συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας και του γγ των Ηνωμένων Εθνών, να μην ακυρωθεί και να μην χαθεί».

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ.Καραμανλή» -συνέχισε ο κ. Χριστόφιας- «για την κατανόησή του και βεβαίως και για την έκφραση πλήρους ετοιμότητας να μην αποδεχθεί τις οποιεσδήποτε απειλές και μεθοδεύσεις που προέρχονται από την Τουρκία και από αλλού».

Τη συνάντηση του κ. Χριστόφια με τον Πρωθυπουργό ακολούθησε αυτή με την πρόεδρο της Βουλής κ.Μπενάκη. «Δεν μπορούσα να έλθω στην Ελλάδα και να μην συναντηθώ με τη συνάδελφο κ.Μπενάκη, με την οποία έχουμε στενή συνεργασία και μέσα από την υλοποίηση του πρωτοκόλλου που έχουμε υπογράψει, αλλά και την καθημερινή δράση και συντονισμό των κοινοβουλίων», δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή