HΠΑ: Οι Δημοκρατικοί θέτουν σε εφαρμογή το Plan B

Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019 14:04
UPD:16:32
REUTERS/JIM BOURG
A- A A+

Μετά το πόρισμα του Ρόμπερτ Μάλερ, που ερμηνεύθηκε από τους αναλυτές στις ΗΠΑ ως μεγάλη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, οι Δημοκρατικοί θέτουν σε εφαρμογή το Σχέδιο Β', με στόχο να «πληγώσουν» τον Αμερικανό πρόεδρο ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020. 

«Θα προχωρήσουμε μπροστά με τιε έρευνές μας για την παρακώλυση Δικαιοσύνης, την κατάχρηση εξουσίας και τη διαφθορά, υπερασπιζόμενοι το κράτος Δικαίου. Αυτή είναι η δουλειά μας» τόνισε ο επικεφαλής της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζέρολντ Νάντλερ. «Ήταν ευρύτερη η εντολή, που είχε ο ειδικός εισαγγελέας» πρόσθεσε. 

Η στρατηγική αυτή ενέχει ρίσκο για τους Δημοκρατικούς, ειδικά εάν οι ψηφοφόροι κουραστούν από τη συνεχή συζήτηση για έρευνες, τώρα που ο Μάλερ ολοκλήρωση τη δουλειά του. Ειππλέον οι έρευνες θα μπορούσαν να επισκιάσουν τη δική τους ατζέντα και ειδικά σε ζητήματα, όπως αυτά της υγείας, που τους βοήθησαν να ανακτήσουν τον έλεγχο της Βουλής στις ενδιάμεσες εκλογές του 2018. 

EURONEWS

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, χαρακτήρισε την έρευνα Μάλερ «διετή σπατάλη του χρόνου και των χρημάτων των φορολογουμένων». 

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάλερ απαλλάσσει 100% την ομάδα Τραμπ από τις κατηγορίες για συνωμοσία με τη Ρωσία κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2016. Όσον αφορά στην παρακώλυση Δικαιοσύνης δεν καταλήγει σε σαφές συμπέρασμα. Ωστόσο το υπουργείο Δικαιοσύνης τόνισε πως η έρευνα δεν προσφέρει επαρκή στοιχεία, ώστε να προχωρήσει η υπόθεση. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή