«Πάτησε γκάζι» στο Β΄ μέρος η ΑΕΚ

Νίκες παραμονής για Κύμη και Λαύριο
Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 18:00
UPD:18:04
INTIME SPORTS/INTIMEsports
A- A A+

Αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της στην Α1 μπάσκετ έκανε η Κύμη, επικρατώντας στη Χαλκίδα 86-82 του Προμηθέα Πατρών, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής.

Η ΑΕΚ πέρασε από τη Λήμνο (87-74 επί του Ήφαιστου) με πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο μέρος, ενώ το Λαύριο συνέτριψε το περιστέρι με 83-55 και ουσιαστικά «σφράγισε» την παραμονή του στην κατηγορία. 

Η Κύμη έδειχνε να οδεύει προς την τέταρτη διαδοχική της ήττα, ευρισκόμενη στο -9 (66-75), 5΄30΄΄ πριν τη λήξη, όμως ένα μπαράζ τριπόντων του Ματ Ουίλιαμς ανέτρεψε την κατάσταση και οι Αχαιοί, παρά την εκπληκτική εμφάνιση του Οκτάβιους Έλις (35 πόντοι και 13 ριμπάουντ με 16/18 σουτ!), έφυγαν ηττημένοι από το κλειστό «Τάσος Καμπούρης», χάνοντας την ευκαιρία να μείνουν μόνοι στην τέταρτη θέση.

Την επιστροφή του στις νίκες μετά από 4 σερί ήττες πανηγύρισε στο κλειστό «Αντώνης Τρίτσης» ο Χολαργός, που επικράτησε 66-61 του Ρεθύμνου.  Με το «δίποντο» αυτό οι γηπεδούχοι έκαναν ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα πλέι-οφ. Οι Κρήτες, από την άλλη, γνώρισαν την πέμπτη σερί ήττα τους και οι πιθανότητες παραμονής στην κατηγορία λιγοστεύουν επικίνδυνα.

Αν και... αγχώθηκε για ένα ημίχρονο, η ΑΕΚ «πάτησε γκάζι» στο δεύτερο και έφυγε με το «διπλό» από την έδρα της νησιώτικης ομάδας. Με τον Χάντερ (21π.) να κυριαρχεί μέσα στις ρακέτες και τους Σάκοτα (19π.) και Ματσιούλις (18π.) να «εκτελούν» από την περιφέρεια, η Ένωση ξεπέρασε τη μαχητικότητα των παικτών του Ηφαιστου, ιδίως του Έβανς (20π., 7ρ.), και πέτυχε την πέμπτη σερί νίκη της, που τη διατηρεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας (ουσιαστικά δεύτερη, δεδομένων των τιμωριών του Ολυμπιακού).

Με μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις έκανε το Λαύριο, με συνέπεια να διαλύσει το Περιστέρι (83-55) και να ξεκαθαρίσει την υπόθεση παραμονή.

Οι γηπεδούχοι ήταν εμφανώς ανώτεροι και έφτασαν δίκαια στη νίκη, καταφέροντας πλήγμα στην προσπάθεια των «κυανοκίτρινων» για μία θέση στην τετράδα της κανονικής περιόδου.

Λούντζης και Κακλαμανάκης, με 15 και 13 πόντους αντίστοιχα, ήταν οι κορυφαίοι στην εξαιρετική ομαδική δουλειά του Λαυρίου.


 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις