«Αρχή του τέλους της βίας» η κατάπαυση του πυρός από την ΕΤΑ

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2006 16:03
A- A A+

Μόνιμη κατάπαυση του πυρός κήρυξε σήμερα με ανακοίνωσή της η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ.

«Η ΕΤΑ αποφάσισε να κηρύξει μόνιμη κατάπαυση του πυρός από τις 24 Μαρτίου 2006», αναφέρει η ανακοίνωση την οποία ανέγνωσαν σε βίντεο που μετέδωσαν όλα τα ισπανικά τηλεοπτικά δίκτυα, τρεις μαυροντυμένοι μασκοφόροι της βασκικής οργάνωσης, περιστοιχιζόμενοι από τις σημαίες των επτά βασκικών επαρχιών της Ισπανίας.

«Στόχος αυτής της απόφασης είναι να αρχίσει μία δημοκρατική διαδικασία στη Χώρα των Βάσκων, ώστε να οικοδομηθεί ένα νέο πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα αναγνωρίζονται τα δικαιώματα που έχουμε ως λαός.

Στο τέρμα αυτής της διαδικασίας, οι βάσκοι πολίτες θα πρέπει να έχουν το λόγο και τη δυνατότητα των αποφάσεων για το μέλλον τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης για να καταλήξει: «Το ξεπέρασμα της σύγκρουσης σήμερα και τώρα είναι δυνατό. Αυτή είναι η επιθυμία και η βούληση της ΕΤΑ».

Η ισπανική κυβέρνηση εξέφρασε σήμερα την ευχή η ανακοίνωση της ΕΤΑ για μόνιμη κατάπαυση του πυρός να «αποτελέσει την αρχή του τέλους» της βίας.

«Είναι ένα καλό νέο για όλους τους Ισπανούς», δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μαρία Τερέζα Φερνάντεθ ντε λα Βέγκα, η οποία έσπευσε να προσθέσει ότι «η κυβέρνηση έχει χρέος να είναι πιο συνετή από ποτέ». «Ελπίζουμε ότι όλοι θα μας ακολουθήσουν σ' αυτή τη σύνεση", είπε και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση θα συνεργασθεί με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, και ελπίζει να έχει τη βοήθειά τους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή