Μνημόνιο συνεργασίας ΥΠΨΗΠΤΕ - ΥΠΕΘΑ για το διάστημα

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 22:38
UPD:22:40
MOD.MIL_GR
A- A A+

Μνημόνιο συνεργασίας - προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπέγραψαν οι υπουργοί Νίκος Παππάς και Ευάγγελος Αποστολάκης.

Με το Μνημόνιο θεσμοθετείται και διευρύνεται η συνεργασία των δύο υπουργείων στον τομέα του διαστήματος, αποσκοπώντας στην:

  • MOD.MIL_GR
    Αύξηση των δυνατοτήτων της χώρας στον τομέα της άμυνας.
  • Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων του Δημοσίου, με κατά το δυνατόν, ενιαίο τρόπο.
  • Αύξηση της ικανότητας σχεδίασης, παραγωγής και αξιοποίησης, στην Ελλάδα, διαστημικών συστημάτων και εφαρμογών.
  • Δημιουργία και αξιοποίηση εθνικών υποδομών στον τομέα του διαστήματος.

«Δηλώνουμε εμπράκτως την πρόθεση των δύο υπουργείων να διευρύνουμε αυτή τη συνεργασία. Με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, είμαι βέβαιος ότι η ήδη εποικοδομητική συνεργασία θα διευρυνθεί και θα ισχυροποιηθεί περαιτέρω. Δηλώνουμε τη βούλησή μας να συνεργαστούμε και να διαμορφώσουμε από κοινού ένα υπόβαθρο τεχνολογίας αιχμής στον τομέα του διαστήματος και όχι μόνο», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

MOD.MIL_GR

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «το σύγχρονο διεθνές γεωπολιτικό περιβάλλον το επιβάλλει. Το επιβάλλει γιατί χαρακτηρίζεται από μεταβολές στην διεθνή κατανομή ισχύος, στρατηγικούς ανταγωνισμούς και ραγδαίες εξελίξεις. Εξελίξεις κάθε είδους:  πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και τεχνολογικές».

Από την πλευρά του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στον χαιρετισμό του τόνισε πως «μετά από τις προσπάθειες των τελευταίων ετών, ολοκληρώνεται ένας δρόμος ανηφορικός και δύσκολος, που αφορά στη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στο Διάστημα».

MOD.MIL_GR

«Με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας ανοίγει μια καινούργια σελίδα στην υλοποίηση των εφαρμογών διττής χρήσης και την αξιοποίηση του συνόλου των διαστημικών εφαρμογών από την ελληνική Πολιτεία με σαφή προτεραιότητα στην άμυνα της χώρας», σημείωσε. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή