Σημαντικές διεθνείς διακρίσεις για το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 14:41
UPD:14:42
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Σημαντικές διακρίσεις επεφύλασσε για το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) η δημοσίευση των αποτελεσμάτων της παγκόσμιας πανεπιστημιακής κατάταξης του οργανισμού «QS» (Quacquarelli Symonds).

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, το ελληνικό πανεπιστημιακό τμήμα είδε δύο εξειδικευμένα αντικείμενα (σ.σ. Λογιστική και Χρηματοοικονομικά & Οικονομική των Επιχειρήσεων και Διοίκηση) για πρώτη φορά να κατατάσσονται στα 500 καλύτερα παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, η θέση «251-300», την οποία έλαβε το θεματικό αντικείμενο «Λογιστική και Χρηματοοικονομικά», αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική διάκριση, καθώς για πρώτη φορά η συγκεκριμένη θεματική εισέρχεται στο top-300 της εν λόγω κατάταξης.

Όσον αφορά τη θεματική «Οικονομική των Επιχειρήσεων και Διοίκηση», η είσοδος στο top-500 (σ.σ. θέσεις 451-500), αναμφίβολα, αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον του τμήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις πρώτες 500 θέσεις, και συγκεκριμένα στις θέσεις 301-350, αναδείχθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και το εξειδικευμένο αντικείμενο «Οικονομικά και Οικονομετρία».

Οι κατατάξεις της «QS» χρησιμοποιούν δεδομένα ειδικών γνωμοδοτών (peer reviews), τα οποία συλλέγονται από μεγάλο αριθμό ερευνητών, ακαδημαϊκών και εργοδοτών. Επίσης, λαμβάνουν υπόψη τον αριθμό των ετεροαναφορών και την επιδραστικότητα του δημοσιευμένου έργου των καθηγητών και ερευνητών κάθε σχολής ή τμήματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή