Ο ισπανικός Τύπος για την απόφαση της ΕΤΑ

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2006 12:40

A- A A+

Με ελπίδα, αλλά και επιφυλακτικότητα υποδέχθηκε ο ισπανικός Τύπος την ανακοίνωση της οργάνωσης των Βάσκων αυτονομιστών ΕΤΑ για μόνιμη εκεχειρία, δίνοντας ταυτόχρονα ένα «περιθώριο εμπιστοσύνης» στον ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο για το χειρισμό της νέας κατάστασης.

«Μια πρωτοφανής ευκαιρία» είναι ο τίτλος της El Pais. «Θα είναι ανεύθυνο αν δεν προσπαθήσουμε να την εκμεταλλευτούμε», γράφει η εφημερίδα.

«Το καινούργιο δεν είναι η ανακοίνωση της εκεχειρίας, αλλά το ότι έρχεται μετά μια μακρά περίοδο - σχεδόν τριών χρόνων - χωρίς επιθέσεις, γεγονός που επιτρέπει τη διατήρηση των ελπίδων», επισημαίνει η εφημερίδα.

«Πριν κάνουμε ένα βήμα, είναι αναγκαίο να επαληθεύσουμε πως πρόκειται για μια οριστική δέσμευση αποκήρυξης της βίας, συμπεριλαμβανομένων των εκβιασμών και των άλλων μορφών εξαναγκασμού», καταλήγει η El Pais.

«Ενα κείμενο και ένα περιεχόμενο που δημιουργούν ανησυχία περισσότερο από ελπίδα», είναι ο τίτλος του κυρίως άρθρου της El Mundo, η οποία τονίζει πως «η ειρήνη δεν εφαρμόζεται πληρώνοντας πολιτικό κόστος».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή