Προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για την Παιδεία ζητεί το ΚΚΕ

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2006 12:46
A- A A+

Προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την Παιδεία (σύμφωνα με το άρθρο 143 παρ. 2 του κανονισμού της Βουλής) ζητεί το ΚΚΕ.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ, «τα τελευταία χρόνια έχουν δρομολογηθεί μια σειρά αλλαγές στον χώρο της Ανώτατης εκπαίδευσης οι οποίες κινούνται στην κατεύθυνση της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της».

«Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο νόμος πλαίσιο που ετοιμάζεται, καθώς και η σχεδιαζόμενη αναθεώρηση του συντάγματος και πιο συγκεκριμένα του άρθρου 16, ώστε να αρθούν και τα τελευταία εμπόδια που υπάρχουν.

Οι επιλογές αυτές θα έχουν σαν αποτέλεσμα τον ακόμα πιο ασφυκτικό έλεγχο της ανώτατης εκπαίδευσης από τις μεγάλες επιχειρήσεις και ταυτόχρονα ολοκληρώνουν την μετατροπή της παιδείας σε εμπόρευμα.

Εντάσσονται στις γενικότερες αναδιαρθρώσεις με τις ιδιωτικοποιήσεις, την απελευθέρωση των αγορών και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων με στόχο την ενίσχυση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων, και θα συμπαρασύρουν στο πέρασμα τους το σύνολο του εκπαιδευτικού συστήματος», αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ και καταλήγει:

«Επειδή οι επιλογές αυτές θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις για τα πλατιά στρώματα του λαού μας και ιδιαίτερα την νεολαία ζητάμε να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το άρθρο 143 παρ. 2 του κανονισμού της Βουλής προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή