Λιάπης: «Μεταρρυθμίσεις χωρίς διάλογο και κοινωνική συναίνεση δεν γίνονται»

Τοποθέτηση του Δ. Χιόνη στη θέση διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2006 15:18
A- A A+

Την εκτίμηση ότι απαιτείται ειλικρινής διάλογος με τους εργαζόμενους για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στις ΔΕΚΟ, χωρίς όμως να θιγούν τα δικαιώματα των υπαλλήλων, διατύπωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλης Λιάπης, μιλώντας σε εκδήλωση με αφορμή την τοποθέτηση του νέου διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ Διονύση Χιόνη.

«Μεταρρυθμίσεις χωρίς διάλογο και κοινωνική συναίνεση δεν γίνονται. Μεταρρυθμίσεις που δεν τις αφομοίωσε και δεν τις στήριξε η κοινωνία, ή απέτυχαν ή έγιναν βρόγχος στους πολιτικούς τους εκφραστές», τόνισε ο κ. Λιάπης και τάχθηκε υπέρ ενός καλόπιστου διαλόγου πέρα και έξω από μικροκομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες.

Ο υπουργός Μεταφορών τάχθηκε υπέρ των αλλαγών που απαιτούνται στον ΟΣΕ, ώστε να μετατραπεί από έναν «κρατικο-κεντρικό» Οργανισμό, σε μια «πελατο-κεντρική» επιχείρηση. Παράλληλα, ο υπουργός διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, καθώς ούτε τα εργασιακά τους δικαιώματα επηρεάζονται, ενώ οι θέσεις εργασίας είναι διασφαλισμένες.

Ο κ. Λιάπης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη λεγόμενη «παράγκα» του ΟΣΕ, δηλαδή των λίγων που δεν εργάζονται, αλλά αμοίβονται αδρά και οι οποίοι, όπως είπε, έχουν δημιουργήσει την παραπλανητική εικόνα στην κοινωνία για τις ΔΕΚΟ. «Γι αυτούς τους ελάχιστους, η πρόκληση τελείωσε. Θα υπάρξει αποκατάσταση του "περί δικαίου αισθήματος" προς τους συναδέλφους τους, με ίση μεταχείριση και αξιοκρατία παντού», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον ΟΣΕ, ο κ. Λιάπης είπε ότι το τρένο ήταν και παραμένει το πιο ασφαλές μεταφορικό μέσο και παρουσίασε στατιστικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το 90% των θανατηφόρων δυστυχημάτων που γίνονται στο δίκτυο του ΟΣΕ, οφείλονται σε παραβίαση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι ο ΟΣΕ ξεκινά μια εκστρατεία ενημέρωσης για την ασφάλεια, απευθυνόμενη κυρίως στους οδηγούς Ι.Χ., ενώ ήδη από τις 8 Μαρτίου έχει συσταθεί ανεξάρτητη επιτροπή για την διερεύνηση των ατυχημάτων.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Διονύσης Χιόνης, είναι αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Διεθνών Οικονομικών και Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και έχει πλούσιο ακαδημαϊκό έργο σε θέματα Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή