ΠΑΣΟΚ: Η Ελλάδα πλέον αποκλίνει σε σχέση με τον μέσο όρο όχι των «15», αλλά των «25»

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2006 15:39
A- A A+

«Ο κ. Καραμανλής θα χρειαστεί στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. να εξηγήσει στους ευρωπαίους εταίρους μας πως η κυβέρνησή του κατάφερε μέσα σε δύο μόλις χρόνια να ανακόψει μία πολυετή δυναμική οικονομικής και κοινωνικής προόδου στην Ελλάδα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ.

Οπως επισημαίνει, η πορεία της χώρας μας χωρίζεται σε δύο περιόδους: στην περίοδο 2000-2003 κατά την οποία υπήρξε αισθητή βελτίωση στη συντριπτική πλειονότητα των δεικτών, και στη διετία 2004-2005 κατά την οποία η ελληνική οικονομία έχει επιδεινώσει τη θέση της σε σχέση με όλους σχεδόν τους στόχους της Λισαβόνας.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, «στους πιο σημαντικούς δείκτες οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης η χώρα μας έχει οπισθοδρομήσει τα τελευταία δύο χρόνια της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

Όπως επίσης υπογραμμίζεται, «η πολιτική απάτη της “απογραφής” που οδήγησε στην επιτήρηση της χώρας μας και η πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση της Ν.Δ, μεταφράζονται σήμερα σε επιβράδυνση της ανάπτυξης, μείωση των πραγματικών εισοδημάτων, υψηλότερους φόρους για τους πολλούς, φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις για τους λίγους, ακρίβεια για την ελληνική οικογένεια, υπερδανεισμό στα νοικοκυριά, ασφυξία στην αγορά, στραγγαλισμό των δημοσίων επενδύσεων, μαρασμό των ιδιωτικών επενδύσεων, μείωση των ξένων επενδύσεων, διακοπή των έργων στην Ελληνική περιφέρεια. Η Ελλάδα πλέον αποκλίνει σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο όχι των 15, αλλά των 25 κρατών μελών».

Aπάντηση Αντώναρου

«Πέρασαν χρόνια για να καταλάβει το ΠΑΣΟΚ τις αρνητικές συνέπειες της πολιτικής του για την εθνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία, οι οποίες καταγράφονται στα στοιχεία των διαρθρωτικών δεικτών της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας σε σχέση με τους στόχους της «στρατηγικής της Λισαβόνας», αναφέρει από την πλευρά του σε δήλωσή του ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Μετά την αποστομωτική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απόκρυψη των ελλειμμάτων από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, η έκθεση για τους διαρθρωτικούς δείκτες δείχνει ότι με την πολιτική που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ η Ελλάδα έμεινε ουραγός στην Ε.Ε. Όχι μόνο στους οικονομικούς, αλλά και σε όλους τους κρίσιμους κοινωνικούς δείκτες», πρόσθεσε ο κ. Αντώναρος και κατέληξε:

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ακολουθεί με συνέπεια πολιτική διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που εξασφαλίζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, με ταυτόχρονη αύξηση της απασχόλησης και τόνωσης της κοινωνικής συνοχής».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή