Νίκη... μισή πρόκριση ο Ολυμπιακός

Μιλουτίνοβ (20π.) και ΛεΝτέι (23π.) «σκότωσαν» την Μπάγερν (89-69) και οι «ερυθρόλευκοι» κρατούν την τύχη στα χέρια τους
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 22:55
UPD:23:06
INTIME SPORTS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Μία άκρως σημαντική νίκη στη μάχη για την πρόκριση στα play offs της Euroleague πέτυχε απόψε (19/03) ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ επί τηγς Μπάγερν Μονάχου με 89-69, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της regular season.

Μετά από 6 ήττες στα 7 τελευταία ματς που έδωσε και χωρίς τους τραυματίες Σπανούλη, Στρέλνιεκς και Αγραβάνη, το έργο των παικτών του Ντέιβιντ Μπλατ δεν ήταν καθόλου εύκολο πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Ο βαθμός δυσκολίας του αγώνα γινόταν ακόμη μεγαλύτερος, καθώς ο Ολυμπιακός είχε απέναντί του μία ομάδα που έπαιζε το τελευταίο της χαρτί για να μείνει «ζωντανή» στο παιχνίδι της πρόκρισης. Όλα αυτά, όμως, εξαφανίστηκαν από την πρώτη κιόλας περίοδο, όταν οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν... με το καλημέρα τις διαθέσεις τους.

Παίζοντας με απόλυτη συγκέντρωση σε άμυνα και επίθεση, με σωστό πλάνο και ωριμότητα, ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ άνετα στο 89-69 διατηρήθηκε μέσα στην πρώτη οκτάδα κι αναλόγως με τα υπόλοιπα αποτελέσματα θα μάθει εάν θα βρεθεί στην 7η θέση.

Η ουσία είναι πως με τη σημερινή νίκη οι Πειραιώτες κρατούν την κατάσταση στα χέρια τους. Ακολουθεί το εκτός έδρας ματς με την Γκραν Κανάρια (21/03, 22:30), το οποίο θα κρίνει εν πολλοίς το μέλλον τους στη διοργάνωση. Με νίκη ο Ολυμπιακός ίσως να μπορέσει ακόμη και την 6η θέση της κανονικής περιόδου, κάτι που εάν καταφέρει τότε είναι πάρα πολύ πιθανό να βρει στα play offs την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, με τους Ισπανούς να έχουν το πλεονέκτημα.

«Κλειδί» της αποψινής «ερυθρόλευκης» επιτυχίας, ήταν η γραμμή ψηλών του Ολυμπιακού με τον Νίκολα Μιλουτίνοβ να τελειώνει τον αγώνα με 20 πόντους και τον Ζακ ΛεΝτέι να προσθέτει άλλους 23. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις