Ο Τραμπ θέλει τη Βραζιλία στο ΝΑΤΟ

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 19:36
UPD:20:14
REUTERS/KEVIN LAMARQUE
A- A A+

Θερμή υποδοχή στον Λευκό Οίκο επεφύλασσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, στον ακροδεξιό ηγέτη της Βραζιλίας, Ζαϊχ Μπολσονάρου, με τον Τραμπ να δηλώνει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο ένταξης της Βραζιλίας στο ΝΑΤΟ ή κάποιου άλλου είδους συμμαχία με τη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Στη διάρκεια της πρώτης τους συνάντησης, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι οι σχέσεις των ΗΠΑ με τη Βραζιλία δεν ήταν ποτέ καλύτερες. «Η Βραζιλία και οι ΗΠΑ δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά», σχολίασε. 

REUTERS/KEVIN LAMARQUE

Ο Τραμπ τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης της παρουσίας της Βενεζουέλας σε μεγάλους πολυεθνικούς οργανισμούς, όπως το ΝΑΤΟ και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. «Θα εξετάσουμε πολύ διεξοδικά συμμαχίες -είτε πρόκειται για το ΝΑΤΟ ή κάποια άλλη συμμαχία», δήλωσε ο Τραμπ ενώπιον δημοσιογράφων, σε κοινή εμφάνισή του με τον Μπολσονάρου. 

Η Κολομβία έγινε το 2018 η μοναδική χώρα της Λατινικής Αμερικής που συμμετέχει στη ΒορειοΑτλαντική Συμμαχία ως «διεθνής εταίρος», που συνεπάγεται μη-αναγκαία συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε στήριξη στις προσπάθειες της Βραζιλίας -της όγδοης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο- για ένταξη στον ΟΟΣΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή