Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη σαρωτική νίκη Λουκασένκο

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2006 17:58
A- A A+

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο επανεξελέγη με 83% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Ο Λουκασένκο, η εκλογική νίκη του οποίου αμφισβητείται από τους διεθνείς παρατηρητές, θα ορκιστεί στις 31 Μαρτίου για την τρίτη προεδρική θητεία του από την άνοδό του στην εξουσία το 1994.

Η αντιπολίτευση συνέχισε για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα Μίνσκ, ενώ μαζική διαδήλωση διοργανώνεται το προσεχές Σάββατο.

Εν τω μεταξύ, οι αρχές της Λευκορωσίας συνέλαβαν από τον Ιανουάριο 41 δημοσιογράφους που κάλυπταν την προεκλογική εκστρατεία και τις προεδρικές εκλογές, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής μίας ρωσικής μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Δεκατέσσερις δημοσιογράφοι καταδικάστηκαν σε διάφορες ποινές, πέντε ξυλοκοπήθηκαν και σε δύο επιβλήθηκαν πρόστιμα, σύμφωνα με την οργάνωση. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια τα δύο τρίτα των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης έχουν κλείσει στη Λευκορωσία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή