Καμπούλ: Αντιμετωπίζει θανατική ποινή διότι προσηλυτίσθηκε στον χριστιανισμό

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2006 18:46
A- A A+

Η κυβέρνηση Μπούς εξέφρασε τη "δυσαρέσκεια" της στην αφγανική κυβέρνηση για την υπόθεση ενός άνδρα που κινδυνεύει να καταδικαστεί σε θάνατο, επειδή ασπάστηκε τον χριστιανισμό, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις εξέφρασε χθες την αμερικανική "δυσαρέσκεια" στον υπουργό Εξωτερικών Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ, που παύττηκε από τα καθήκοντά του, ενώ βρισκόταν στις ΗΠΑ.

Η Αυστραλία, μαζί με τις ΗΠΑ, την Βρετανία, την Γερμανία και την Ιταλία -χώρες με στρατεύματα στο Αφγανιστάν- ζήτησαν να μην επιβληθεί η θανατική ποινή σε βάρος του Αμπντουλ Ραχμάν, ο οποίος δικάζεται στην Καμπούλ μετά την κατάθεση μήνυσης από συγγενείς του με αφορμή το ζήτημα της κηδεμονίας ενός παιδιού.

Ο Ραχμάν πιστεύεται ότι είναι ο πρώτος Αφγανός προσήλυτος στον Χριστιανισμό ο οποίος διώκεται βάσει του ισλαμικού νόμου διότι αρνήθηκε να επαναδιακηρύξει την πίστη του στο Ισλάμ. Ο 40χρονος, ο οποίος έζησε στην Γερμανία για πολλά χρόνια, προσηλυτίσθηκε στον Χριστιανισμό πριν από 16 χρόνια, όταν εργαζόταν σε οργάνωση αρωγής στο Πακιστάν.

Στο μεταξύ η πρεσβεία του Αφγανιστάν στις ΗΠΑ κάλεσε το κοινό να επιδείξει υπομονή και κατανόηση όσον αφορά την υπόθεση, και άφησε να εννοηθεί ότι ο Ραχμάν μπορεί να απαλλαγεί λόγω "πνευματικής ανικανότητας".

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή