Ο «τυφώνας» έφυγε για να επανασυνδεθεί με τον «Πατριάρχη»

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 12:51
UPD:13:47
INTIME SPORTS/INTIMEsports
A- A A+

Τα λόγια πολλές φορές είναι περιττά. Όπως και στην προκειμένη περίπτωση, του θανάτου του Θανάση Γιαννακόπουλου

Ο «τυφώνας»... Έτσι τον αποκαλούσαν οι φίλοι του Παναθηναϊκού και δεν είχαν άδικο. Πρώτα έφυγε ο «Πατριάρχης» και μετά ο «τυφώνας»... Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι που έχει τελικό προορισμό την επανένωση των αγαπημένων αδελφών (σ.σ. Βασιλικής, Κώστας και Παύλου).

Ο διοικητικός ηγέτης του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, λίγους μήνες μετά τον χαμό του πατέρα του, θρηνεί ξανά, αυτή την φορά για τον θείο του. Τον θείο του που μαζί με τον πατέρα του έφτιαξαν έναν παντοδύναμο Παναθηναϊκό στο μπάσκετ, με έξι πρωταθλήματα Ευρώπης και δεκάδες τίτλους στην Ελλάδα.

«Παντού και πάντα μαζί», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram o ανιψιός του, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, συνοδεύοντας την ανάρτηση του με δύο φωτογραφίες των Θανάση, Παύλου και Κώστα από τα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα στη ΒΙΑΝΕΞ μέχρι την καταξίωση.

Πριν από λίγους μήνες, όταν υπέστη το καταδικαστικό εγκεφαλικό (μαζί με ανακοπή) και νοσηλεύτηκε στο «ΥΓΕΙΑ», πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να δηλώσουν ότι ο Παύλος... τον παίρνει μαζί του, όπερ και εγένετο.

INTIME SPORTS/INTIMESPORTS

Τα δύο αδέλφια συνδεόντο με τεράστια συναισθηματικά «δεσμά», τα οποία... εκδηλώθηκαν στις επιχειρηματικές τους δράσεις, δημιουργώντας τη δυναστεία της ΒΙΑΝΕΞ, αλλά και του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Η προσφορά τους, άλλωστε, στο «τριφύλλι» αποτυπώνεται από την κληρονομιά που άφησαν στον σύλλογο μέχρι το 2012, όταν και μεταβίβασαν τις μετοχές στον γιο του Παύλου, Δημήτρη Γιαννακόπουλο: 13 πρωταθλήματα Ελλάδας, 9 κύπελλα Ελλάδας, 6 τρόπαια Euroleague και 1 διηπειρωτικό, δαπανώντας... πακτωλό χρημάτων και αγάπης.

Όσο για τα ονόματα που παρήλασαν σε «πράσινο» παρκέ και πάγκο το διάστημα της θητείας τους; Ντέγιαν Μποντίρογκα, Δημήτρης Διαμαντίδης, Νίκος Γκάλης, Παναγιώτης Γιαννάκης, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Μάικλ Κοχ, Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, Ζάρκο Πάσπαλι, Νίκολα Πέκοβιτς, Ντίνο Ράτζα, Βασίλης Σπανούλης, Μπάιρον Σκοτ και Ντομινίκ Ουίλκινς, ήταν αναμφίβολα μερικά από τα σπουδαιότερα ονόματα του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου μπάσκετ, που ώθησαν τον Παναθηναϊκό στην κορυφή!

Ο... ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕ ΟΛΟΥΣ

O πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού από το 1987 μέχρι το 1997 υπήρξε ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των φιλάθλων και της διοίκησης της ΚΑΕ. «Είμαι ένας από εσάς» είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο Θανάσης, απευθυνόμενος στους φιλάθλους, στο «αντίο» του Δημήτρη Διαμαντίδη από την ενεργό δράση, κάνοντας το ΟΑΚΑ να... λυγίσει. Η στιγμή, πάντως, που υποχρέωσε άπαντες στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων να δακρύσουν, ήταν τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν στο πλαίσιο του «Honouring our Legacy» είχε πάρει το μικρόφωνο και είχε κάνει την εξής παράκληση... «Όταν πεθάνω θέλω να με θάψετε με την σημαία του Παναθηναϊκού», για να... πέσει λίγο αργότερα στην αγκαλιά του προέδρου της ΚΑΕ, Μάνου Παπαδόπουλου, με τους δύο άνδρες να αδυνατούν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους και τον κόσμο να τον αποθεώνει.

INTIME SPORTS/INTIMESPORTS

Ο «τυφώνας», όπως τον είχαν... βαπτίσει, λόγω του έκρυθμου του χαρακτήρα του, είχε κεντρίσει πολλές φορές τα φώτα πάνω του. Με τον ίδιο να αρνείται να δεχθεί την αδικία σε αγωνιστικό επίπεδο, δεν ήταν λίγες οι φορές που ξεσπούσε, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες...

Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε τον τελικό του 2009 στην Euroleague, απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, όταν μετά την κατάκτηση του τροπαίου από τον Παναθηναϊκό, ο εξοργισμένος Θανάσης από τα σφυρίγματα του Ισπανού Αρτεάγκα δεν άντεξε κουνώντας χαρτονομίσματα προς το μέρος του ρέφερι, αλλά και του εκτελεστικού διευθυντή της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τον αποχαιρέτησε με το δικό της τρόπο: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και σύσσωμη η Παναθηναϊκή οικογένεια εκφράζουν την ανείπωτη θλίψη τους για τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου.

INTIME SPORTS/INTIMESPORTS

Ο άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στην παναθηναϊκή ιδέα, έφυγε από κοντά μας την Τρίτη 19/3 σε ηλικία 88 ετών. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος γεννήθηκε το 1931 και από το 1992 μέχρι και σήμερα υπήρξε πιστός στρατιώτης δίνοντας πάντα το παρόν στο πλευρό της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού.

Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος στον Παναθηναϊκό Α.Ο. και στο τμήμα βόλεϊ, προσφέροντας τα μέγιστα στον σύλλογο και συνολικά στον ελληνικό αθλητισμό.

Το σπουδαίο του έργο και η ανιδιοτελής αγάπη του για τον Παναθηναϊκό θα τον κρατήσουν για πάντα ζωντανό στο μυαλό και την καρδιά μας. Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Θανάση Γιαννακόπουλε».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις