Tαξιδιωτική προειδοποίηση ΗΠΑ για Ιταλία

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2006 19:43
A- A A+

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνιστά στους αμερικανούς πολίτες που ταξιδεύουν, ή ζουν, στην Ιταλία ν' αποφεύγουν περιοχές όπου αναμένονται συγκεντρώσεις, τονίζεται σε προειδοποιητικό σήμα, που εξεδόθη χθες για την ιταλική προεκλογική περίοδο και έχει ισχύ έως τις 19 Ιουνίου.

«Η Ιταλία εξακολουθεί ακόμη να βρίσκεται στο στόχαστρο σοβαρών απειλών από την Αλ Κάιντα κι άλλων ισλαμιστικών οργανώσεων ένεκα της συμμετοχής της στις πολυεθνείς δραστηριότητες στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι αμερικανικές προειδοποιήσεις προκάλεσαν νέες λεκτικές αψιμαχίες μεταξύ του ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι και του αντιπάλου του στις εκλογές Ρομάνο Πρόντι, με τον πρώτο να δηλώνει πως «δεν είμαστε εμείς που σημάναμε συναγερμό στους Αμερικανούς» και να κατακρίνει τις δηλώσεις και τη στάση του Πρόντι, ο οποίος δήλωσε πως ζήτησε εξηγήσεις από τον αμερικανό πρέσβη.

Η αμερικανική πρεσβεία στη Ρώμη διευκρίνισε πως το σήμα δεν αποτελεί μία «ταξιδιωτική προειδοποίηση», αλλά έχει το νόημα μίας «δημόσιας ανακοίνωσης» κι αποτελεί απλώς μία συμβουλή για συγκεκριμένες συνθήκες εντός μίας χώρας που είναι ασφαλής.

Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή