Συνάντηση Καραμανλή με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2006 11:24
A- A A+

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε το πρωί στις Βρυξέλλες με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Βλάντο Μπούτσκοφσκι μετά από αίτημα του τελευταίου. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και διήρκεσε 20 λεπτά.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ σε δήλωσή του ανέφερε ότι είναι η πρώτη φιλική συνάντηση μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα ήταν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές ώστε η χώρα του να πάρει καθεστώς υποψήφιας χώρας στην ΕΕ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο κ. Μπουτσκόφσκι πρόσθεσε ότι «θα συνεχίσουμε να προωθούμε την υποψηφιότητά μας για το ΝΑΤΟ, ώστε να γίνουμε οριστικά πλήρες μέλος το 2008».

Εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του για την ανάγκη στενών πολιτικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της ονομασίας της χώρας του, ανέφερε ότι «θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να οικοδομούμε την αμοιβαία κατανόηση για το μοναδικό ανοιχτό θέμα, τη διαφορά που αφορά στο συνταγματικό όνομα. Θα υπάρξουν νέες ευκαιρίες (challenges) μετά τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα μου».

Πληροφορίες από ελληνικές διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Kώστας Καραμανλής υπογράμμισε πως «η Ελλάδα ως ευρωπαϊκή χώρα θεωρεί ότι ανάμεσα στα κριτήρια για να προχωρήσει η ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ είναι ότι θα πρέπει να βρεθεί και αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας».

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή