SUV Citroen C5 Aircross: Άνεση και πρακτικότητα

Εμπειρία πληρότητας
Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 10:10
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Του Γιάννη Κανουπάκη
[email protected]

Μια πρωινή βόλτα μέχρι τα Τρίκαλα Κορινθίας, σε ένα τοπίο χιονισμένο στο λαμπερό φως της άνοιξης, αποτέλεσε το πιο ταιριαστό σκηνικό για την πρώτη μας επαφή με το νέο SUV Citroen C5 Aircross. 

Τη ναυαρχίδα του είδους για τη γαλλική εταιρεία, η εμφάνιση της οποίας στην αγορά τιμά και με το παραπάνω τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την ίδρυσή της. Με εξωτερικές διαστάσεις 4.500 χλστ. X 1.840 χλστ. Χ 1.654 χλστ. 

Έχουμε εκ των πραγμάτων μια ολοκληρωμένη μεγάλη φόρμα χωρίς περιορισμούς, που σχεδιαστικά δεν επιδέχεται ενστάσεων. Είναι ένα μεγάλο όχημα ελεύθερου χρόνου, πιστό στο σύγχρονο ομογενοποιημένο στιλ της μάρκας, κομψό, επιβλητικό και «φωνάζει» δύο λέξεις: Άνεση και πρακτικότητα.

Για τους πίσω επιβάτες υπάρχουν τρεις ανεξάρτητες θέσεις, οι οποίες μετακινούνται κατά 150 χλστ., οπότε από τα 580 λίτρα, στη βασική διαμόρφωσή του, ο χώρος των αποσκευών φθάνει τα 720 και μάλιστα σε όλες τις εκδόσεις υπάρχει ρεζέρβα κανονικού μεγέθους. Η άνεση φαίνεται με το πρώτο στον δρόμο. Πραγματικές πολυθρόνες τα καθίσματα, σε συνδυασμό με την απόσβεση των αναρτήσεων χάρη στην προηγμένη τεχνολογία Progressive Hydraulic Cushions, οι κακοτεχνίες των ελληνικών δρόμων «χάνονται». Με τον turbodiesel των 1.500 κ.εκ. απόδοσης 130 ίππων και χειροκίνητο εξάρι κιβώτιο… χαθήκαμε κι εμείς υπέροχα είτε στην ανάβαση είτε στην κατάβαση του επαρχιακού δικτύου και χαλαρώσαμε στον αυτοκινητόδρομο, τηρώντας τα όρια ταχυτήτων, καταφέρνοντας έτσι να μην κάψουμε πάνω από 7,6 λίτρα/100 χλμ. Απολαύσαμε μουσική τζαζ στο ηχοσύστημα και περιεργαστήκαμε αρκετές φορές τα gadget της ποιοτικής καμπίνας, όπως την οθόνη αφής οκτώ ιντσών, αλλά και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, τη φαρδιά κεντρική κονσόλα με 33 λίτρα θήκες μικροαντικειμένων και τον περιστροφικό διακόπτη του grip control με πέντε διαφορετικά προγράμματα για σιγουριά σε διαφορετικά οδοστρώματα.

Εξοπλισμένο με 20 συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, συμπεριλαμβανομένης της πορείας υποβοήθησης αυτοκινητόδρομου (Highway Driver Assist), το C5 Aircross εισάγεται σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις από πλευράς εξοπλισμού (Live, Inspire, Feel, Shine) με πλούσιο βασικό εξοπλισμό από το πρώτο στάδιο. Οι τιμές αυτές ξεκινούν από 22.500 ευρώ για την έκδοση 1.2 PureTech με το μοτέρ βενζίνης των 130 ίππων, 30.800 ευρώ για εκείνη με τον άλλο βενζινοκινητήρα στα 1.600 κ.εκ. απόδοσης 180 ίππων και από 25.000 ευρώ για τον ντίζελ 1.5 BlueHDI.  

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή