Επίσκεψη του αμερικανού πρέσβη στον «Δημόκριτο»

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2006 13:13
A- A A+

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) «Δημόκριτος» επισκέφθηκε σήμερα ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τσάρλς Ρις.

Ο κ. Ρις είχε αρχικά συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθυντή του «Δημόκριτου», Δημήτρη Νιάρχο, και στη συνέχεια επισκέφθηκε τα Ινστιτούτα Πυρηνικής Φυσικής και Μικροηλεκτρονικής, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους των εργαστηρίων και ενημερώθηκε για τα ερευνητικά προγράμματα των δύο ινστιτούτων.

Ακολούθως ο αμερικανός πρέσβης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας Λεωνίδα Καμαρινόπουλο με τον οποίο ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της επιτροπής.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ρις αναφέρθηκε στο ρόλο του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», επισημαίνοντας τη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Κέντρου και αντίστοιχων ινστιτούτων και εταιριών των ΗΠΑ.

Ο αμερικανός πρέσβης δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα τεχνολογικά επιτεύγματα των Εργαστηρίων του «Δημόκριτου», που όπως είπε, πολλά από αυτά βρίσκουν το δρόμο για την αγορά και τα οποία θα βοηθήσουν στο μέλλον την ελληνική οικονομία.

Αναφερόμενος στην Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας είπε ότι έχει διαδραματίσει και συνεχίζει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία και την ενδυνάμωση των σχέσεων Ελλάδας και ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι η καλή συνεργασία που έχει η επιτροπή με αντίστοιχα ιδρύματα των ΗΠΑ χαρακτηρίζουν και την καλή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Από την πλευρά του ο κ. Νιάρχος τόνισε ότι το κέντρο προσβλέπει σε στενότερη συνεργασία τόσο με την πρεσβεία, όσο και με ερευνητικά κέντρα και ιδρύματα των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι ο «Δημόκριτος» μπορεί, θέλει και θα κάνει καλύτερα και μεγαλύτερα επιτεύγματα στο μέλλον.

Τέλος, ο κ. Καμαρινόπουλος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη συνεργασία της επιτροπής με το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ που αφορά θέματα θωράκισης της χώρας από την παράνομη διακίνηση ραδιενεργών υλικών, τονίζοντας ότι στην συνάντηση με τον κ. Ρις συζητήθηκε η συνέχιση και η επέκταση της συνεργασίας.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή