Νέα Ζηλανδία: Τέσσερις συλλήψεις για το μακελειό στα τεμένη

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 07:21
UPD:07:39
EPA/Martin Hunter
A- A A+

  Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι στελέχη της συνέλαβαν τέσσερις υπόπτους στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται μετά τις επιθέσεις ενόπλων σε δύο τεμένη στο κέντρο της πόλης Κράιστσερτς. Πρόκειται για τρεις άνδρες και μία γυναίκα. 

Πέραν της σύλληψης των υπόπτων οι αρχές ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, που είχαν τοποθετηθεί σε αυτοκίνητα, τους οποίους και κατάφεραν να εξουδετερώσουν.

Δεν είναι αυτή προς το παρόν δυνατόν να ειπωθεί με ασφάλεια αν η ενέργεια αυτή ήταν μεμονωμένη ή όχι. «Σε αυτό το χρονικό σημείο δεν πρέπει να κάνουμε απολύτως καμία υπόθεση», σημείωσε.

Οι αρχές εξακολουθούν επισήμως να κάνουν λόγο για «πολλούς νεκρούς», χωρίς να αναφέρονται σε συγκεκριμένο αριθμό. Τοπικά μέσα κάνουν λόγο για 27 έως 30 νεκρούς, επικαλούμενα πηγές των αρχών. 

Έχει επίσης δοθεί εντολή να κλείσουν οι πόρτες όλων των τεμένων στη χώρα. «Αυτό που έγινε είναι μια πράξη ακραίας βίας χωρίς προηγούμενο», τόνισε η πρωθυπουργός, Τζακίντα Άρντερν, σε διάγγελμά της προς τους πολίτες. Πολλοί από τους ανθρώπους που χτυπήθηκαν σε αυτή την επίθεση μπορεί να είναι μετανάστες, ή ακόμη και πρόσφυγες. Διάλεξαν να κάνουν τη Νέα Ζηλανδία τη δική τους πατρίδα, και είναι η δική τους πατρίδα. Οι άνθρωποι αυτοί είμαστε εμείς» πρόσθεσε, ενώ τόνισε πως «εκείνος ο οποίος διέπραξε αυτή την πράξη δεν είναι ένας από μας». 

Νωρίτερα είχε κάνει λόγο για μία σκοτεινή ημέρα στην ιστορία της χώρας. 

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή