Ευρωλίγκα: Έτσι δεν πάει πουθενά ο Ολυμπιακός

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 23:33
UPD:23:54
INTIME SPORTS/INTIMEsports
A- A A+

Η Αρμάνι νίκησε τον Ολυμπιακό για δεύτερη φορά φέτος στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας και εδραίωσε την παρουσία της στην πρώτη οκτάδα.

Η ιταλική ομάδα επικράτησε στο Μιλάνο με 66-57, υποχρεώνοντας τους «ερυθρόλευκους» στη 13η ήττα σε 26 συναντήσεις και έκανε δύσκολο το έργο των παικτών του Μπλατ, που κινδυνεύουν πια να μη μπουν στα πλέι οφ.

Αυτό δεν έχει να κάνει με την αποψινή ήττα, που ούτως ή άλλως δεν θεωρείται εκτός προγράμματος καθώς ήρθε σε μια αρκετά δύσκολη έδρα, αλλά από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πειραϊκή ομάδα.

Ο Ολυμπιακός είναι πολύ κακός και ειδικά στην επίθεση θυμίζει ομάδα σε περίοδο προετοιμασίας, όταν οι παίκτες προσπαθούν να μάθουν τα συστήματα.

Χωρίς πλάνο, χωρίς φιλοσοφία, με παίκτες άστοχους και φοβισμένους στην επίθεσή τους, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σκοράρει μόλις 23 πόντους στο ημίχρονο, αλλά τους έσωσε η άμυνά τους, όπου στ΄ αλήθεια προσπάθησαν πολύ, κρατώντας στο ίδιο νούμερο την Αρμάνι.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ολυμπιακός έχασε τον Βασίλη Σπανούλη με διάστρεμμα στο δεύτερο δεκάλεπτο κι αυτό είχε άμεση επίπτωση στο παιχνίδι του, αφού οι Γουέμπερ και Γουίλιαμς-Γκος έκαναν κακή εμφάνιση.

Ο Πρίντεζης για άλλο ένα βράδυ ήταν «σκιά» του καλού εαυτού του και πλην του Μιλουτίνοφ, του μοναδικού που ήταν στο πνεύμα του αγώνα, ουδείς από τους υπόλοιπους βοήθησε.

Μετά το 23-23 του ημιχρόνου (!) οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν στο τρίτο δεκάλεπτο με σερί 6-0 σε ενάμιση λεπτό, ενώ λίγο αργότερα το ταμπλό έγραφε 34-25. Η ομάδα του Μπλατ δεν έβρισκε λύσεις στην επίθεση, όπου όλα γίνονταν με άγχος και βεβιασμένα.

Ο Μάικ Τζέιμς (27 πόντοι), που στο πρώτο μισό είχε περιοριστεί, άρχισε να σκοράρει και να μοιράζει ασίστ, με αποκορύφωμα το τρίποντο στη λήξη της τρίτης περιόδου, υπό την ασφυκτική πίεση του Μάντζαρη, που έγραψε το 49-39.

Η διαφορά στην τελευταία περίοδο έφτασε ακόμη και στους 15 πόντους (56-41 στο 33΄), αλλά παρότι η άμυνα λειτουργούσε η αφλογιστία στην επίθεση ήταν καθοριστική για την έκβαση του αγώνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις