ΠΑΣΟΚ: Φθηνός αντιπερισπασμός οι δηλώσεις Βουλγαράκη

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2006 19:09
A- A A+

Φθηνό αντιπερισπασμό, χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού και τέως υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γιώργου Βουλγαράκη, σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών και τις αναφορές του στο ΠΑΣΟΚ.

Με αυτόν τον τρόπο, τόνισε ο κ. Αθανασάκης, δεν μπορεί να κρύψει την δική του προσωπική και πολιτική ευθύνη και έκανε λόγο για θράσος από την πλευρά του υπουργού.

Επίσης χαρακτήρισε ακροβατισμούς τη χρέωση στο ΠΑΣΟΚ όλων των σχετικών δημοσιευμάτων της τελευταίας περιόδου και την εν συνεχεία προτροπή του υπουργού προς όποιον έχει στοιχεία να τα παραδώσει στον εισαγγελέα.

Ο κ. Αθανασάκης χαρακτήρισε ακατανόητα όσα είπε ο κ. Βουλγαράκης σε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τόνισε ότι συγκάλυψη με συμψηφισμούς δεν γίνεται.

Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ έχει θέσει συγκεκριμένα ερωτήματα στα οποία οφείλει να απαντήσουν η κυβέρνηση και η έρευνα - ερωτήματα που θα τίθενται συνέχεια όσο δεν δίνονται απαντήσεις.

Σχολιάζοντας, εξάλλου, δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ να πει αν το ενδιαφέρει η αποκάλυψη της αλήθειας στην υπόθεση των υποκλοπών, ο Νίκος Αθανασάκης παρατήρησε ότι το ΠΑΣΟΚ πρώτο έθεσε την ανάγκη αποκάλυψης της αλήθειας, ενώ η κυβέρνηση συγκάλυπτε την υπόθεση επί 11 μήνες.

Αναφερόμενος στη γνωμοδότηση της Επιτροπής των πανεπιστημιακών καθηγητών και τα υπομνήματα της ΑΔΑΕ και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ο κ. Αθανασάκης ανέφερε ότι έχουν χρησιμότητα για το μέλλον, ενώ υπογράμμισε τη διαπίστωση όλων ως προς την επάρκεια του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.

Αυτή η διαπίστωση, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, κάνει μεγαλύτερη την ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία δεν έκανε χρήση αυτού του πλαισίου, καθώς επίσης και γιατί αγνόησε επί 11 μήνες την ΑΔΑΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή