Μάχη «Δικεφάλων» για μια θέση στα προημιτελικά του BCL

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 12:40
UPD:12:44
MotionTeam/MOTION TEAM
A- A A+

Ευρωπαϊκή «μάχη» Δικεφάλων… πράξη δεύτερη. Η κάτοχος του τίτλου στο Basketball Champions League, ΑΕΚ, θα αντιμετωπίσει απόψε (13/3, 19:30) στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ , με έπαθλο ένα εισιτήριο για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Φαβορί είναι η Ένωση, αφού θα πάρει θέση για το τζάμπολ έχοντας το πλεονέκτημα των 9 πόντων έναντι του «Δικεφάλου του Βορρά» (84-75) από τον πρώτο αγώνα στην Πυλαία.

Το ελληνικό μπάσκετ, πάντως, διατηρεί ελπίδες για παρουσία και δεύτερης ομάδας στις κορυφαίες οκτώ του BCL, καθώς ο Προμηθέας αγωνίζεται αργότερα (21:30) στην Ισπανία με την Τενερίφη, έχοντας νικήσει με 69-57 στην Πάτρα. 

Στην Ένωση, ο Λούκα Μπάνκι και οι αθλητές του έκαναν... Κούλουμα στο Κλειστό του ΟΑΚΑ, αλλά αυτό που «καίει» τους «κιτρινόμαυρους» είναι ο Τζόρνταν Θίοντορ.

Ο Αμερικανός υπέστη κάκωση ποδοκνημικής στο αριστερό πόδι, η συμμετοχή του είναι αμφίβολη, αλλά ο ίδιος διαλαλεί πως θέλει να αγωνιστεί, με κάθε τίμημα. Η αποστολή του ΠΑΟΚ είναι δύσκολη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο στόχος της πρόκρισης είναι ακατόρθωτος, αφού η διαφορά των 9 πόντων μπορεί να καλυφθεί.

O Προμηθέας, αφού έκανε την υπέρβαση στο πρώτο παιχνίδι με την Τενερίφη, ταξιδεύει στην έδρα της πρώτης ομάδας του 2ου ομίλου (12-2) της κανονικής περιόδου για να... τελειώσει αυτό που ξεκίνησε στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Στους «8» της διοργάνωσης, ο νικητής του ντέρμπι «Δικεφάλων» θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Μπάνβιτ (Τουρκία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία), ενώ ο νικητής του ζευγαριού Τενερίφη (Ισπανία)-Προμηθέας Πατρών θα βρει απέναντί του το νικητή του ζευγαριού Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)-Νεπτούνας Κλαϊπέντα (Λιθουανία).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις