Μπακογιάννη: «Υπάρχει ένα νέο μομέντουμ στο Κυπριακό»

Συνάντηση με τον γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών
Τρίτη, 28 Μαρτίου 2006 11:54
UPD:11:56
A- A A+

Το Κυπριακό κυριάρχησε στην 30λεπτη συνάντηση που είχε η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, στην έδρα του διεθνούς Οργανισμού, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

«Η συνάντησή μου με το γενικό γραμματέα επικεντρώθηκε, όπως αντιλαμβάνεστε, στο θέμα του Κυπριακού», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης η κ. Μπακογιάννη.

Όπως τόνισε, «μετά τη συνάντηση του γ.γ. με τον πρόεδρο Παπαδόπουλο υπάρχει ένα νέο μομέντουμ στο Κυπριακό. Ξεκινά μια νέα προσπάθεια με βάση τις τεχνικές συναντήσεις, οι οποίες όμως θα πρέπει να οδηγήσουν σε μια σωστά προετοιμασμένη νέα πρωτοβουλία, για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού προβλήματος».

«Είναι η ώρα», πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη, «και οι δυο εταίροι να συμφωνήσουν σ’ αυτή την προσπάθεια και να προχωρήσουμε. Οπως έχω ξαναπεί, στο Κυπριακό δεν αντέχουμε άλλη αποτυχία. Η καλά προετοιμασμένη νέα προσπάθεια, χωρίς ασφυκτικά νέα χρονοδιαγράμματα, χωρίς προειλημμένες αποφάσεις, θα είναι η καλύτερη δυνατή λύση».

Στη συνάντηση συζητήθηκε ακόμη το θέμα των Δυτικών Βαλκανίων και το θέμα του Κοσόβου.

Επίσης, όπως είπε η υπουργός Εξωτερικών, συζήτησε για λίγο με τον κ. Ανάν και το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ, όπου -όπως δήλωσε- για άλλη μια φορά είχε την ευκαιρία να του διατυπώσει τις ελληνικές θέσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή