Τραμπ: Τα νέα αεροσκάφη γίνονται ολοένα και πιο περίπλοκα και αυτό ενέχει κινδύνους

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 16:49
UPD:17:03
REUTERS/KEVIN LAMARQUE
A- A A+

Την ανησυχία του για το πόσο «περίπλοκα» και κατά συνέπεια «επικίνδυνα» έχουν καταστεί τα νέα αεροσκάφη εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, στον απόηχο της συντριβής του Boeing των Αιθιοπικών Αερογραμμών. 

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τραμπ αν και δεν αναφέρεται ευθέως στο δυστύχημα των Αιθιοπικών Αερογραμμών, τονίζει πως πλέον οι πιλότοι πρέπει να έχουν υπερβολικά πολλές γνώσεις για να χειριστούν ένα αεροσκάφος και αυτό δημιουργεί κινδύνους. 

«Τα αεροπλάνα γίνονται υπερβολικά περίπλοκα για να πετάξει κανείς. Δεν χρειάζονται πια πιλότοι, αλλά μάλλον επιστήμονες του MIT» σχολιάζει σε μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό και συνεχίζει: «To βλέπω συνεχώς σε πολλά προϊόντα. Πάντα επιδιώκουν να πάνε ένα μη αναγκαίο βήμα παραπέρα, όταν συχνά το παλιό και πιο απλό είναι πολύ καλύτερο». 

Ο Τραμπ σημειώνει επίσης πως απαιτούνται αποφάσεις, γιατί «η πολυπλοκότητα είναι επικίνδυνη». «Όλα αυτά έχουν μεγάλο κόστος και ελάχιστο κέρδος. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ δεν θέλω ο Άλμπερτ Αϊνστάιν να είναι ο πιλότος μου. Θέλω σπουδαίους επαγγελματίες πιλότους, που θα έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν γρήγορα και εύκολα τον έλεγχο ενός αεροσκάφους!». 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή