ΠΑΣΟΚ: «Τα δύο χαμένα χρόνια στον τομέα της Υγείας κοστίζουν σε ζωές και πόνο»

Τρίτη, 28 Μαρτίου 2006 15:25
A- A A+

«Τα δύο χαμένα χρόνια στον τομέα της υγείας κοστίζουν σε ζωές και πόνο. Το επικίνδυνο κενό που αποκαλύφθηκε σήμερα στον σύστημα αιμοδοσίας είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, «από το 2003 η Ελλάδα είχε αρχίσει να εφαρμόζει την ειδική εξέταση που αποκλείει το λεγόμενο "σκοτεινό παράθυρο" σε περιπτώσεις αιμοδοτών που έχουν μολυνθεί από τον ιό του Aids. Την ίδια περίοδο γενικευόταν η εφαρμογή της εξέτασης αυτής σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Αν μετά τις εκλογές του 2004 συνεχιζόταν ο ίδιος ρυθμός, όλα τα κέντρα αιμοδοσίας θα ήταν σε θέση να πραγματοποιούν την εξέταση αυτή. Είναι απαράδεκτο και αδιανόητο τα κέντρα αιμοδοσίας της Θεσσαλονίκης να μην έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν αυτή την εξέταση και έτσι οι μεταγγιζόμενοι εκεί να αντιμετωπίζονται ως άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας», τόνισε ο πρώην υπουργός.

«Όταν τον Οκτώβριο του 2005, ο προηγούμενος υπουργός Υγείας προώθησε το νέο νόμο για το σύστημα αιμοδοσίας, τονίσαμε ότι το ζητούμενο δεν είναι ένας ανεφάρμοστος νόμος, αλλά η κάλυψη των κενών σε εξοπλισμό και προσωπικό. Επικράτησε όμως η λογική των φευγαλέων εντυπώσεων, μέσω της δήθεν νομοθετικής υπερπαραγωγής», παρατήρησε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Τώρα ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη απέναντι στο κορίτσι αυτό και την οικογένεια του»;

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή