Νομαρχία Θεσσαλονίκης: Ημερίδα για αναπηρικά θέματα

Τρίτη, 28 Μαρτίου 2006 16:28
A- A A+

Την ανάγκη να εισαχθεί υποχρεωτικό μάθημα σε όλες τις αρχιτεκτονικές σχολές σχετικά με τις ιδιαίτερες ανάγκες προσβασιμότητας των κινητικά ανάπηρων στο δομημένο περιβάλλον, τόνισε η Βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. Ελευθερία Μπερνιδάκη, σε Ημερίδα της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης με θέμα: «Θεσσαλονίκη - Προσβάσιμη πόλη», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 28 Μαρτίου στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Επίσης, η κα Μπερνιδάκη, Πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για τα αναπηρικά θέματα, υπογράμμισε την υποχρέωση της πολιτείας να προωθεί πολιτικές σε όλους τους τομείς, που θα ενσωματώνουν την διάσταση της αναπηρίας στον πυρήνα του σχεδιασμού τους.

Η βουλευτής της Ν.Δ. συνεχάρη το Νομάρχη κ. Ψωμιάδη για τις προσπάθειες του να γίνει η Θεσσαλονίκη μια πόλη πρότυπο που θα σέβεται τις ιδιαίτερες ανάγκες όλων των πολιτών, παρά τη διαφορετικότητα τους, επισημαίνοντας ότι μέσω της ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πόλεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα C.A.R.E, η Θεσσαλονίκη θα γίνει ακόμα πιο φιλόξενη και ανθρώπινη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο προβολής και δημοσιοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος C.A.R.E. «Accessible cities of European Regions» που συγχρηματοδοτείται κατά 75% από την «Κοινοτική Πρωτοβουλία INTERREG IIIB – CADSES» και κατά 25% από Εθνικούς Πόρους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή