Ντάουνινγκ Στριτ: Κανονικά η προγραμματισμένη για αύριο ψηφοφορία

Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2019 14:09
UPD:17:30
REUTERS/HANNAH MCKAY
A- A A+

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα προχωρήσει κανονικά στη διεξαγωγή της σημαντικής ψηφοφορίας για την συμφωνία του Brexit, όπως έχει προγραμματιστεί για αύριο, Τρίτη. Τα παραπάνω διευκρίνισε εκπρόσωπός της, μετά από αναφορές ΜΜΕ για το ενδεχόμενο υποβάθμισης της σοβαρότητας της επικείμενης ψηφοφορίας.

Η σχετική πρόταση για την διεξαγωγή της ψηφοφορίας αναμένεται να κατατεθεί επίσημα αργότερα σήμερα.

Στο μεταξύ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός αναμένεται να ταξιδέψει στο Στρασβούργο αργότερα σήμερα, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στις συνομιλίες για το Brexit, όπως δήλωσε ο Ιρλανδός υπουργός των Εξωτερικών, Σάιμον Κόβενι, και μετέδωσε το Sky News.

«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας ταξιδεύει στο Στρασβούργο σήμερα το βράδυ. Όπως καταλαβαίνω, προσπαθεί να επιτύχει μία συμφωνία, αν αυτό είναι δυνατό» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ιρλανδός ΥΠΕΞ.

«Προφανώς, η πρωθυπουργός προσπαθεί να σώσει την αυριανή - καθοριστικής σημασίας - ψηφοφορία. Όπως αφήνει να εννοηθεί η κυβέρνηση, μία ήττα του μεγέθους, όπως αυτή που προηγήθηκε, θα είναι "αποφασιστικής σημασίας" για τη Μέι» έγραψε η Μπεθ Ρίγκμπι του Sky News στο Twitter.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή