Μπλατ: «Μπήκαν τα σουτ και νικήσαμε»

Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019 23:05
UPD:23:11
INTIME SPORTS/ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
A- A A+

Το απλό μπάσκετ που έπαιξε ο Ολυμπιακός ήταν το κύριο συστατικό της άνετης νίκης του στο Μαυροβούνιο επί της Μπούντουτσνοστ, σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο προπονητής των Πειραιωτών, αφού ανέλαβε την ευθύνη για τις κακές εμφανίσεις της ομάδας του στα προηγούμενα ματς, τόνισε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο:

«Για εμάς απόψε ο αγώνας είχε πολύ μεγάλη σημασία. Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο, μας έλειψαν παίκτες από τραυματισμούς, από ασθένειες και θέματα απόδοσης βασικών παικτών.

Είναι δύσκολο, ειδικά όταν έχεις το πρόγραμμα που είχαμε εμείς τον τελευταίο 1.5 μήνα. Όμως, οι παίκτες μου ανταποκρίθηκαν. Δεν είναι μυστικό πως αυτή η ομάδα έχει κερδίσει σε αυτό το γήπεδο τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Οπότε για εμάς το να έρθουμε εδώ, να κάνουμε ένα τέτοιο παιχνίδι και να κερδίσουμε, είναι μια πολύ θετική στιγμή.

Όσον αφορά στον τρόπο που παίξαμε, όταν έχεις 26 ασίστ και σκοράρεις 90 πόντους, ένα είναι το συμπέρασμα για εμένα... Ότι βάζεις τα σουτ. Κάποιοι λένε πως οι ασίστ είναι θέμα αίσθησης, καλής χημείας και άλλα... Αλλά για εμένα αυτά δεν ισχύουν.

Έχεις ασίστ όταν ο παίκτης που λαμβάνει την πάσα σκοράρει. Αυτό είναι. Μην σας ξεγελάνε με οτιδήποτε άλλο. Δεν θα σας πω λοιπόν πως έκανα σπουδαία δουλειά. Απλά, οι παίκτες μου πάσαραν και έβαλαν τα σουτ.

Οπότε τώρα όλοι δείχνουν καλοί, ο κόουτς, οι παίκτες... Έτσι, όμως, γίνεται μερικές φορές. Υπάρχουν κι άλλα πράγματα στο παιχνίδι φυσικά, αλλά τα ριμπάουντ, τα λάθη, τα ποσοστά των σουτ, των βολών... Αν έχεις τρεις από αυτές τις κατηγορίες κερδίζεις. Είναι απλό και αυτό κάναμε απόψε. Και είναι σπουδαίο», είπε στον πρόλογό του ο έμπειρος τεχνικός και συνέχισε:

«Απλοποιήσαμε τα πράγματα. Ένας λόγος που αντιμετωπίσαμε πρόβλημα είναι ότι κάνω πολλά διαφορετικά πράγματα. Έγω φταίω, ο κόουτς. Για αυτό αυτή την εβδομάδα στην προπόνηση πραγματικά προσπαθήσαμε να απλοποιήσουμε το παιχνίδι.

Και αυτό λειτούργησε και στην άμυνα και στην επίθεση. Ευτυχώς επειδή η μπάλα μπήκε στο καλάθι όλα δείχνουν καλά. Όμως το βασικό είναι πως εγώ έκανα προσπάθεια να το κάνω πιο απλό για τους παίκτες και εκείνοι έκαναν εξαιρετική δουλειά».
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις