Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Προμήθεια αυτοκινούμενου επιχειρησιακου κέντρου

Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019 14:44
UPD:14:56
A- A A+

Με ένα αυτοκινούμενο επιχειρησιακό κέντρο, οχήματα και εξοπλισμό ενισχύεται η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να υποστηρίζει επιχειρήσεις ανακούφισης από καταστροφές, διάσωσης προσωπικού, παρέμβασης σε απομονωμένες περιοχές και διασφάλισης σπουδαίων γεγονότων.

Αποφασίστηκε η Πολιτική Προστασία να προμηθευτεί μια επιχειρησιακή μονάδα αυτόνομου δικτύου κινητής επικοινωνίας 4G/LTE, καθώς ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που δημιουργούνται σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών είναι η δυσκολία στην επικοινωνία λόγω της επιβάρυνσης και της μη λειτουργίας του δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Το εν λόγω όχημα θα είναι εξοπλισμένο με οθόνες απεικόνισης, servers διαχείρισης πληροφοριών και επικοινωνιακό εξοπλισμό που θα επιτρέπει τη διάθεση υπηρεσιών πολυμέσων, θα διαθέτει κεντρική πλατφόρμα ελέγχου και εντολών και θα δίνει τη δυνατότητα φόρτωσης πληροφοριών πεδίου με οπτικές ίνες ή δορυφορική επικοινωνία.

Εκεί θα διατηρείται βάση δεδομένων με όλα τα στοιχεία που αφορούν τον καιρό, θα υπάρχουν τριάντα τηλέφωνα - συσκευές επικοινωνίας καθώς και σύστημα ασύρματης ραδιοεπικοινωνίας για τα τμήματα της πολιτικής προστασίας στις επτά περιφερειακές ενότητες και τους 38 δήμους της Περιφέρειας. Επιπλέον το όχημα θα είναι εφοδιασμένο με εκατό ατομικούς φορητούς ασυρμάτους, εξήντα ασύρματους σταθμούς βάσεων, τους αναγκαίους αναμεταδότες και τα αναγκαία εξαρτήματα.

Ακόμη, η Πολιτική Προστασία θα προμηθευτεί επτά οχήματα 4Χ4, ένα για κάθε περιφερειακή ενότητα, 120 γεννήτριες και 130 αντλίες, φορητό εξοπλισμό επεξεργασίας νερού, ηλεκτρονικό εξοπλισμό (GPS, drone, θερμική κάμερα, τάμπλετ και λάπτοπ), εξοπλισμό για εθελοντές, στελέχη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και στελέχη της ΕΜΑΚ (κράνη, καπέλα, γυαλιά, μάσκες, γάντια, μπότες κ.α.) καθώς και διακόσιες σκηνές.

Το ύψος της πρότασης, την οποία ενέκρινε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο, είναι 3,5 εκατ. ευρώ και ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησής της «αγγίζει» τους 18 μήνες. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014 - 2020.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή