Basketball Champions League: Πρώτο βήμα από τον Προμηθέα

Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 21:41
UPD:21:43
INTIME SPORTS/ΚΟΡΜΠΑΚΗ ΓΙΩΤΑ
A- A A+

Αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή του στους προημιτελικούς του Basketball Champions League έκανε απόψε (6/03) ο Προμηθέας Πατρών.

Απέναντι σε μία από τις πιο παραγωγικές ομάδες της διοργάνωσης, την Τενερίφη (83.1 πόντους κατά μέσο όρο) και πρώην κάτοχο του τροπαίου, το ελληνικό συγκρότημα κατάφερε να επικρατήσει με 69-57 και έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει στο όνειρο της πρόκρισης στους «8» της διοργάνωσης.

Τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου μα καθόλου εύκολα για τους Πατρινούς στη ρεβάνς της 13ης Μαρτίου επί ισπανικού εδάφους, καθώς η διαφορά των 12 πόντων ναι μεν δεν είναι αμελητέα, ωστόσο, η Τενερίφη είναι μία ομάδα που εφόσον βρει ρυθμό μπορεί να «σκοτώσει» οποιονδήποτε αντίπαλο.

Η άμυνα, η οποία κράτησε την Τενερίφη στους 57 πόντους και η παραγωγικότητα του πρώτου ημιχρόνου, ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν τον Προμηθέα στη μεγάλη νίκη, στην πρώτη του συμμετοχή στους «16» ευρωπαϊκής διοργάνωσης. 

Κορυφαίος των νικητών, ο Τόνι Μέιερ με 22 πόντους, ενώ πολύτιμη ήταν η βοήθεια του Νίκου Γκίκα με 14 και του Οκτάβιους Έλις, ο οποίος σημείωσε νταμπλ νταμπλ σε πόντους (10) και ριμπάουντ (10). Από την Τενερίφη των 13 λαθών και των μόλις 3/20 τρίποντων, ξεχώρισε ο Κόλτον Άιβερσον με 16 πόντους. 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις