Βουλή: Εφ' όλης της ύλης αντιπαράθεση κορυφής με αφορμή την Περιφέρεια

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2006 17:37
A- A A+

Σφοδρή αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ πρωθυπουργού και προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την περιφερειακή ανάπτυξη.

«Οσοι νομίζουν ότι ωφελούνται από την υπονόμευση του δρόμου που οδηγεί σε ένα καλύτερο αύριο κάνουν λάθος», τόνισε ο κ. Καραμανλής, και πρόσθεσε ότι «αναλάβαμε και αναλαμβάνουμε ευθέως τη σύγκρουση με τη συντήρηση».

«Ο μόνος που ζει το μύθο του στην Ελλάδα είναι ο κ. Καραμανλής. Ευρισκόμενος στη δική του κρυψώνα δε ζει την πραγματικότητα», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου έθεσε, όπως αναμενόταν, και το θέμα των υποκλοπών. «Ζητούνται απαντήσεις και σε νέα ερωτήματα που προκύπτουν από δημοσιεύματα για την εμπλοκή κρατικών υπηρεσιών», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Μη μας λέτε να πάμε εμείς στον εισαγγελέα, να πάτε εσείς τα στοιχεία. Ελπίζουμε η επανίδρυση του κράτους να μην αποδειχθεί επανίδρυση του παρακράτους» http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/03/29/1172246.htm .

Απαντώντας, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις και «όσον αφορά στις φήμες και τις πληροφορίες ξέρετε ότι τις περιφέρουν τα στελέχη σας και τα φερέφωνά σας. Δυστυχώς για εσάς, στηρίζετε τους θύτες των υποκλοπών. Δε με ενδιαφέρει αν βλάπτετε την εικόνα σας, αλλά βλάπτετε τον τόπο, με τον τρόπο που χειρίζεστε σοβαρά θέματα» http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/03/29/1172263.htm .

Περιφερειακή ανάπτυξη

Η ανάπτυξη της περιφέρειας αποτελεί τη βασική επιλογή της κυβερνητικής πολιτικής, τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στα λάθη των προηγουμένων κυβερνήσεων και υπογράμμισε πως κάποιος έπρεπε να κάνει το νέο ξεκίνημα.

Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται με τη στήριξη της κοινωνίας, σημείωσε ο κ. Καραμανλής, «για να υπάρξουν βιώσιμες λύσεις, να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματά μας, για να μπούμε όλοι μαζί, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς διακρίσεις, στο δρόμο της Νέας Ελλάδας».

Στην ομιλία του ο κ. Καραμάνλης στάθηκε ιδιαίτερα στην αύξηση της απορροφητικότητας κοινοτικών πόρων. «Στα τέσσερα χρόνια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ο μέσος όρος απορροφητικότητας των 13 ΠΕΠ ήταν 15,6%, ενώ στα δύο χρόνια της κυβέρνησης της ΝΔ έφτασε το 40,6%» http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/03/29/1172234.htm , http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/03/29/1172265.htm .

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση της ΝΔ οδήγησε σε διακοπή της αναπτυξιακής πορείας: «Περικόψατε 3 δισ. ευρώ από τις δημόσιες επενδύσεις αυτή την διετία, και στη Θράκη, εγκαταλείφθηκε το πρόγραμμα για τα αντιπλημμυρικά έργα. Επί δύο ολόκληρα χρόνια, δεν ξεκίνησε κανένα νέο μεγάλο έργο στην Περιφέρεια, ενώ έχετε εγκαταλείψει το πρόγραμμα που σας αφήσαμε για χωροταξικές μελέτες. Παρακολουθείτε με απάθεια το κύμα αποβιομηχάνισης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου. «Βγείτε κύριε Καραμανλή στην Περιφέρεια - βγείτε αν τολμάτε να μιλήσετε με τον κόσμο. Βγείτε να πείτε πού είναι τα μεγάλα έργα».

Ο κ. Παπανδρέου έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην απογραφή. «Το κόλπο γκρόσο θα κυνηγά κι εσάς και την παράταξή σας. Ο λαός πληρώνει τα σπασμένα», σημείωσε χαρακτηριστικά http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/03/29/1172243.htm , http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/03/29/1172268.htm .

Για ίδιες ταξικές και αντιλαϊκές πολιτικές κατηγόρησε, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/03/29/1172253.htm . Για αίσθηση ατμόσφαιρας παρακμής σε πολλές περιφέρειες έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/03/29/1172254.htm .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή