Στην Καλαμάτα από 14-17 Μαρτίου το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ

Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 12:51
UPD:12:52
ΑΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ
A- A A+

Από τις 14 έως τις 17 Μαρτίου θα συγκληθεί το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ, που φέτος θα λάβει χώρα στην Καλαμάτα.

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου, και ώρα 19.00 στο Μέγαρο Χορού, θα γίνει τιμητική εκδήλωση για το συνέδριο και τα 100 χρόνια της Συνομοσπονδίας ενώ οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 17 Μαρτίου.

Στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ θα συζητηθεί η στρατηγική των Συνδικάτων για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους της χώρας, που, σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, «έχουν σηκώσει στις πλάτες τους και συνεχίζουν να σηκώνουν, τα βάρη της οικονομικής κρίσης».

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας, η καταστρατήγηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων και γενικότερα η εφαρμογή μέτρων «που καθιστούν τον κόσμο της μισθωτής εργασίας μόνιμο υποζύγιο της ελληνικής οικονομίας οδηγούν στην επιτακτική ανάγκη πραγματοποίησης ενός συνεδρίου ουσίας, που θα δώσει απαντήσεις στο σήμερα και στο αύριο των εργαζομένων και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας».

Τα θέματα, οι εκτιμήσεις και οι προτάσεις θα συζητηθούν και θα συμπληρωθούν από τις τοποθετήσεις των παρατάξεων και των συνέδρων, ώστε οι αποφάσεις του 37ου συνεδρίου να εκφράζουν τη βούληση, την επιθυμία και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Το συνέδριο διεξάγεται με τη συμμετοχή περίπου 400 συνέδρων, οι οποίοι καλύπτουν 146 δευτεροβάθμιες οργανώσεις (Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα).

Στη διάρκειά του θα γίνουν ο απολογισμός κι ο προγραμματισμός δράσης και θα εκλεγούν τα νέα όργανα (διοικητικό συμβούλιο, εξελεγκτική επιτροπή και γενικό συμβούλιο) της Συνομοσπονδίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή