Θολό τοπίο με το αεροσκάφος της Βενεζουέλας στην Αθήνα

Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 11:58
UPD:12:22
Facebook/ Embavenez Grecia

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρεσβευτή της Βενεζουέλας στην Αθήνα Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες σε παλιότερη συνάντησή τους.

A- A A+

Σκιές εξακολουθούν να υπάρχουν στην υπόθεση με το αεροσκάφος από τη Βενεζουέλα που προσγειώθηκε το Σάββατο 2 Μαρτίου στο «Ελ. Βενιζέλος» και μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, με την αντιπολίτευση στο Καράκας να υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση Μαδούρο εξάγει κρυφά τόνους χρυσού.

«Πράγματι, το Σάββατο ήταν εδώ, στο αεροδρόμιο, ο υπουργός Εξωτερικών μας Χόρχε Αρεάζα. Έκανε έναν αναγκαστικό ενδιάμεσο σταθμό για τεχνικούς λόγους, έτσι ακριβώς όπως απαιτείται από την αυτονομία του αεροσκάφους με το οποίο ταξίδευε» δήλωσε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο πρεσβευτής της χώρας στην Αθήνα Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες.

Όπως είπε, η παραμονή του υπ. Εξωτερικών επεκτάθηκε κατά τέσσερις ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων συναντήθηκε μαζί του και με κανέναν άλλον.

Το γεγονός επιβεβαιώνει και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με ανακοίνωσή της στην οποία υπογραμμίζει ότι «ο ΥΠΕΞ του Μαδούρο φιλοξενήθηκε στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου, όμως δεν υπήρξαν άλλες επισκέψεις πλην των επιτετραμμένων».

Για τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας ότι ο Μαδούρο εξάγει κρυφά τόνους χρυσού και ότι η πτήση YV 2486 χρησιμοποιήθηκε γι' αυτό το σκοπό, ο κ. Τόρες μίλησε για παρανοϊκό δημιούργημα της φαντασίας κάποιου.

«Είναι αρκετά βλακώδες να σκεφτεί κανείς ότι σε μια πτήση αυτών των διαστάσεων μεταφέρεται χρυσός και ότι ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας κουβαλάει τον χρυσό για να τον βγάλει από τη χώρα» τόνισε.

Ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας επισήμανε ότι το αεροσκάφος μετά το «Ελ. Βενιζέλος» κατευθύνθηκε στο Πράσινο Ακρωτήρι, πριν προσγειωθεί στο Καράκας.

Από την άλλη πλευρά, ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Χοσέ Γκέρα, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ δήλωσε σίγουρος ότι το καθεστώς Μαδούρο επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως «ενδιάμεσο» για πώληση χρυσού. Ο κ. Γκέρα κατήγγειλε ότι το καθεστώς βγάζει συνεχώς χρυσό κρυφά και ισχυρίστηκε πως ο υπουργός Εξωτερικών κ. Αρεάζα δεν θα προσγειωνόταν στην Αθήνα άνευ λόγου.

Σημείωσε δε αιχμηρά πως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι εύκολο να προσγειωθούν κυβερνητικά αεροσκάφη, λόγω των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ε.Ε σε αξιωματούχους της κυβέρνησης Μαδούρο.

Στην Ελλάδα, αντιδρώντας η Νέα Δημοκρατία ζήτησε εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τη «μυστηριώδη πτήση».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή