ΗΠΑ-Αλαμπάμα: 23 νεκροί, τουλάχιστον επτά αγνοούμενοι από ανεμοστρόβιλους

Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 21:09
UPD:06/03/2019 09:26
REUTERS/SHANNON STAPLETON
A- A A+

Τα συντρίμμια των σπιτιών που ισοπεδώθηκαν από τους καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους του Σαββατοκύριακου «χτενίζουν» οι ομάδες έρευνας και διάσωσης στην Αλαμπάμα των νοτίων ΗΠΑ, αναζητώντας ίχνη από τους επτά ή οκτώ ανθρώπους, που παραμένουν αγνοούμενοι.

Η μικρή κοινότητα του Μπόργκαρντ, κοντά στα σύνορα Αλαμπάμα-Τζόρτζια, αποχαιρετά σε κλίμα πένθους τους 23 νεκρούς, θύματα της κακοκαιρίας, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά και επτά μέλη της ίδιας οικογένειας. Τα θύματα ήταν ηλικίας 6-93 ετών. Οι περισσότεροι από τους νεκρούς εντοπίστηκαν σε κοντινή απόσταση από τα σπίτια τους. Τα τέσσερα παιδιά ήταν ηλικίας 6, 8, 9 και 10 ετών.

Ο σερίφης της κομητείας, Τζέι Τζόουνς, δήλωσε σήμερα ότι τα συνεργεία διάσωσης έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους «στις πλέον πληγείσες περιοχές», αφού «χτένισαν» χθες το μεγαλύτερο μέρος της κομητείας.

EURONEWS

Οι ανεμοστρόβιλοι που σάρωσαν την περιοχή την Κυριακή, συνοδευόμενοι από ανέμους ταχύτητας 274 χλμ/ώρα, αναποδογύρισαν τροχόσπιτα και ξερίζωσαν δέντρα.

Οι κάτοικοι της κοινότητας Μπόγκαρντ, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο των ακραίων καιρικών φαινομένων, είχαν μόλις οκτώ με εννέα λεπτά για να αναζητήσουν καταφύγιο, αφότου σήμανε ο συναγερμός, τόνισε ο επικεφαλής μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κρις Ντάρντεν.

Εκτός των 23 ανθρώπων που σκοτώθηκαν, περισσότεροι από 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Πρόκειται για το φονικότερο χτύπημα ανεμοστρόβιλου, έπειτα από εκείνον που έπληξε το Μουρ, στην Οκλαχόμα, τον Μάιο του 2013, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 24 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 375.

Όπως έγινε γνωστό απόψε, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα επισκεφθεί την Παρασκευή την Αλαμπάμα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή