Υψηλοί τόνοι στον ΕΣΑΚΕ για τη διαιτησία

Επιμένει ο Ολυμπιακός, που δεν κατεβαίνει στο «αιώνιο» ντέρμπι με Έλληνες διαιτητές. «Θα βάλω τη γάτα μου να κλαίει» η απάντηση του Μάνου Πα
Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 15:15
UPD:15:18
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Ένταση, φωνές, υψηλοί τόνοι και έντονος εκνευρισμός, ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ.

Στο επίκεντρο των διαμαρτυριών ήταν η διαιτησία, με τον Ολυμπιακό να επιμένει ότι δεν πρόκειται να κατέβει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, που ακολουθεί, εάν δεν οριστούν ξένοι ρέφερι, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν και «συμμάχους». Οι εκπρόσωποι του Προμηθέα, του Άρη, αλλά και της Κύμης εξέφρασαν έντονα παράπονα για τα σφυρίγματα των διαιτητών, τις επιλογές της ΚΕΔ και της ΕΟΚ και, πλέον, η κατάσταση είναι αρκετά έκρυθμη.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός έκανε την αρχή, εκφράζοντας γι΄ άλλη μια φορά τη δυσαρέσκειά της για τα σφυρίγματα των Ελλήνων διαιτητών. Πρόσφατα η πειραϊκή ΚΑΕ ξεκαθάρισε πως η ομάδα δεν πρόκειται να αγωνιστεί ξανά σε αγώνες με τον Παναθηναϊκό, εφόσον δεν σφυρίξουν ξένοι διαιτητές, ενώ το ίδιο θα συμβεί  εάν σε κάποιο από τα προσεχή τους ματς στην Α1 οριστούν οι Αναστόπουλος, Μάνος και Παναγιώτου.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού επανέλαβαν την πρόθεση της διοίκησης να μην αφήσει την ομάδα να αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό, εφόσον τοποθετηθούν Ελληνες διαιτητές.

Εξέφρασαν παράλληλα την επιθυμία τους  να περάσει η διαιτησία στον έλεγχο του ΕΣΑΚΕ και να λειτουργεί όπως στο ισπανικό πρωτάθλημα. 

Παράπονα, όμως. δεν εκφράστηκαν μόνο από τους «ερυθρόλευκους»,  καθώς και άλλες τρεις ομάδες πέρασαν στην... επίθεση. Η Κύμη, αποχώρησε πρόσφατα με πολλά παράπονα από την αναμέτρηση με το Περιστέρι, με τον πρόεδρό της, Αλέξανδρο Θεοδώρου, να καταγγέλει με επιστολή του στην ΕΟΚ/ΚΕΔ ότι έγινε αλλοίωση αποτελέσματος στο ματς της 17ης αγωνιστικής.

Τη.... σκυτάλη πήρε ο ιδιοκτήτης του Προμηθέα Πατρών, Βαγγέλης Λιόλιος, ο οποίος ανέβασε και άλλο τους τόνους εκφράζοντας και αυτός με την σειρά του την δυσαρέσκειά του, ενώ παράπονα για την διαιτητική αντιμετώπιση που έχει η ομάδα του εξέφρασε και ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Άρης, Δημήτρης Γουλιέλμος.

                                Παπαδόπουλος: «Θα βάλω τη γάτα μου να κλαίει»

Οι θέσεις του Ολυμπιακού δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνο Παπαδόπουλο.

Ο στενός συνεργάτης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου απάντησε στα όσα είπαν οι «ερυθρόλευκοι» με ειρωνικό τρόπο, ζητώντας διαιτητές από την Κίνα! 

«Είναι αδύνατο για τις ομάδες να διαχειριστούν τη διαιτησία, διότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε ποτέ. Ο ένας διαιτητής είναι καλός για την μία ομάδα, κακός για την άλλη και πάει λέγοντας. Υπάρχουν κανονισμοί και νόμοι.

Λέει ο Ολυμπιακός ότι δεν θα κατεβεί αν δεν υπάρχουν ξένοι διαιτητές. Και εγώ λέω ότι θέλω άλλους διαιτητές. Και ο Αρης το ίδιο. Και ο Προμηθέας το ίδιο. Και ο Πρέλιεβιτς από τον ΠΑΟΚ το ίδιο. Εμείς δεν θα ξανακατεβούμε αν δεν είναι Κινέζοι διαιτητές.», ανέφερε ο Μάνος Παπαδόπουλος και συνέχισε:

«Μόνο με Κινέζους θα παίξουμε ξανά. Υπάρχουν θεσμοί. Αν δεν παίξει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι, θα βάλω την γάτα μου να κλαίει. Οταν κερδίζουμε όλα είναι καλά. Οταν χάνουμε, μας φταίει κάτι άλλο.

Μπορεί όντως να φταίει κάτι σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά να τα μηδενίζουμε όλα στον βωμό των προσωπικών συμφερόντων, δεν είναι σωστό.»

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις