Παναθηναϊκός: Μεγάλη νίκη επί της Μπενετόν

Πρωτιά στον όμιλο
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2006 10:31

A- A A+

Aπό την πρώτη θέση του 7ου ομίλου και με το πλεονέκτημα της έδρας στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του ο Παναθηναϊκός στη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν χθες 81-70 της Μπενετόν Τρεβίζο στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και, σε συνδυασμό με τη νίκη της Εφές (τερμάτισε δεύτερη) στο Ζάγκρεμπ επί της Τσιμπόνα (84-77), «αναρριχήθηκαν» στην πρώτη θέση, καθώς είχαν το καλύτερο συντελεστή στην τετραπλή ισοβαθμία.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωλίγκα προκρίνεται στην προημιτελική φάση μία ομάδα που άρχισε με σερί ηττών 3-0 τις υποχρεώσεις της στη φάση των «16».

Με 18 πόντους ο Μάικ Μπατίστ ήταν μία ακόμη φορά ο πολυτιμότερος παίκτης του Παναθηναϊκού. Αυτός που έδωσε τη νίκη, όμως και τη διαφορά ήταν ο Βασίλης Σπανούλης. Ο Λαρισαίος γκαρντ έκανε ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο και με τα ρήγματα που δημιούργησε επιβίβασε τον Παναθηναϊκό στο «τρένο των 8». Αλβέρτης και Λάκοβιτς σημείωσαν τα πλέον καθοριστικά τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 16-12, 34-34, 60-51, 81-70

Στη φάση των «8» οι πρωταθλητές Ελλάδας θα τεθούν αντιμέτωποι με την ισπανική Ταού με πρώτο παιχνίδι την ερχόμενη Τρίτη (4 Απριλίου) στο ΟΑΚΑ. Στις 6 Απριλίου, οι «πράσινοι» ταξιδεύουν στη Βιτόρια και το τρίτο παιχνίδι -αν χρειαστεί- θα διεξαχθεί στις 11 Απριλίου στο ΟΑΚΑ.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις